حجت‌الاسلام لطفی‌نیاسر:
صدا و سیما در حراست از انفال و منابع طبیعی مشارکت می‌کند

تاریخ انتشار : 1401/11/24 - ساعت انتشار: ٠٩:٢١ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل صدا و سیمای استان قم با تاکید بر اینکه کارخانه‌ها، معادن و شهرک‌های صنعتی باید به مسئولیت اجتماعی خود در حوزه منابع طبیعی عمل کنند، گفت: حفاظت میراث الهی رسالتی همگانی است و ما نباید به بهانه‌های نادرست به دنبال تخریب و نابودی این میراث باشیم.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، محمد شعاعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم امروز به همراه جمعی از مسئولان این اداره‌کل در مرکز صدا و سیمای استان قم حضور یافت و با مدیرکل صدا و سیما دیدار و گفت‌وگو کرد.

شعاعی با بیان اینکه امسال برای هفته منابع طبیعی در اسفندماه برنامه‌های مطلوبی درنظر گرفته شده است، عنوان کرد: امیدواریم در این هفته شاهد مشارکت رسانه‌ها و انعکاس فعالیت‌های به مردم باشیم.

وی ادامه داد: حراست از منابع طبیعی فقط بر عهده یک اداره نیست و همه مجموعه‌ها باید در این زمینه مشارکت داشته باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: ایران بر اساس رتبه‌بندی برخی از مجموعه‌ها رتبه هشتم تولید کربن را دارد و مرکز پژوهش مجلس نیز رتبه ایران را در تولید کربن، رتبه ششم اعلام کرده است.

وی افزود: در مجموع دنیا، در این حوزه شرایط مطلوبی وجود ندارد به همین علت کشورهای مختلف از جمله عربستان، افغانستان، چین و آمریکا همه به عرصه کاشت نهال ورود کرده‌اند و رئیس جمهور ایران نیز برای رفع بحران‌های موجود در این عرصه دستور کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور را به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرده‌ است.

 وی ادامه داد: برای استان قم نیز سهمیه‌ای تعیین شده که قرار است با مشارکت بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی نهال‌های بسیاری کاشته شود.

 

همچنین، حجت‌الاسلام محمد لطفی‌نیاسر مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم با تاکید بر اینکه ادارات استان قم باید، نسبت به ایجاد فضاهای سبز در محوطه‌های در اختیار خود اقدام کنند، گفت: میراث واقعی که باید حفظ شود منابع طبیعی است و اگر ما نتوانیم این میراث را حفظ کنیم آیندگان برای زندگی شرایط مساعدی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: بیشتر از اینکه به دنبال کاشت نهال باشیم باید در مرحله نخست به دنبال حراست و حفظ درخت‌های موجود باشیم چراکه امروز متاسفانه به بهانه‌های مختلف در برخی از مناطق قم با ویلاسازی و ساخت و سازهای نادرست انفال و باغ‌ها از بین برده می‌شود.

لطفی‌نیاسر عنوان کرد: در هر عرصه‌ای که از ظرفیت بسیجیان استفاده کرده‌ایم به موفقیت رسیدیم و در راستای گسترش کاشت نهال‌ها نیز می‌توانیم از ظرفیت بسیجیان استفاده کنیم.

وی از وجود برخی از کارخانه‌های اقتصادی توانمند در استان قم یاد کرد و گفت: این مجموعه‌ها دارای مسئولیت‌های اجتماعی هستند و می‌توان آن‌ها را به سمت تامین هزینه‌های مالی کاشت نهال‌ها هدایت کرد.

لطفی‌نیاسر خاطرنشان کرد: امروز دیگر نباید بگوییم بیابان‌های اطراف قم درحال گسترش است بلکه باید بگوییم که بیابان از وسط قم درحال گذر کردن است و این بحران نه فقط قم بلکه شهرهای اطراف را نیز مورد تاثیر قرار می‌دهد.

وی با تاکید بر احقاق حق‌آبه شهر مقدس قم عنوان کرد: وضعیت منابع آبی قم مطلوب است و ما برای کاشت نهال‌ها نیازمند تامین آب مورد نیاز هستیم.

لطفی‌نیاسر گفت: متاسفانه برخی از معدن‌کاران قرار است یک هکتار کار انجام دهند اما سه تا ده هکتار از اراضی را تخریب می‌کنند، برخی از معادن، روستاها و جاده‌ها را هم تخریب می‌کنند، درحالی‌که نیاز نبود این حجم از تخریب‌ها انجام شود.

وی افزود: اکنون دوره‌ای است که ما به یک بلوغ فکری و فرهنگی رسیده‌ایم که می‌توانیم مسئولیت اجتماعی معادن بزرگ را به عنوان یک اولویت دنبال کنیم.

همچنین حجت‌الاسلام احمدی مسئول نمایندگی ولی فقیه در اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم نیز با بیان اینکه استقرار رادیو معارف در قم فرصتی برای این استان است، اظهار کرد: امیدواریم در راستای ترویج نهال‌کاری و افزایش مشارکت مردم بتوانیم از ظرفیت این رادیو به شیوه مطلوب استفاده کنیم.

داودی معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تاکید براینکه مقرر گردیده تا سال 2030 یک تریلیون درخت در سراسر دنیا کاشته شود عنوان کرد: هرچقدر تولید کربن در کشوری بیشتر باشد آن کشور باید درخت‌های بیشتری را بکارد.

وی با بیان اینکه کاشت یک میلیارد درخت برای چهار سال هدف‌گذاری شده است، مطرح کرد: امسال سال پیش تولید است و کار اصلی از سال آینده آغاز می‌شود.

داودی با اشاره به اینکه در استان قم باید طی چهار سال، هشت میلیون درخت کاشته شود، اظهار کرد: در شهر قم از میانگین فضای سبز کشوری بالاتر هستیم اما در خارج از شهر نیازمند درختکاری گسترده‌تری هستیم و امیدواریم بتوانیم از این سهم، 350 هزار اصله، گونه ی فضای سبزی را که با شرایط آب و هوایی استان سازگار است، مورد استفاده قرار دهیم.

وی از توت، سنجد، انار و انگور به‌عنوان نمونه‌ای از درختان مورد نظر یاد کرد و گفت: بادام کوهی و پسته وحشی در برخی از نقاط مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برخی از مناطق نیز برای حفظ خاک گونه‌های خاص همانند آتریپلکس کاشته می‌شود.

داودی با بیان اینکه هدف اصلی اداره‌کل منابع طبیعی استان قم جلوگیری از گسترش عرصه‌های بیابانی است، عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم تا از ظرفیت معدن‌دارها، کارخانه‌ها، شهرک‌های صنعتی، خیرین و دیگر بخش‌های خصوصی برای گسترش درخت کاری استفاده کنیم.

امینی مسئول روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از ارتباط مطلوب این اداره کل با بخش خبر و پخش صدا و سیمای استان قم یاد کرد و گفت: محتواهای ویژه برای گسترش فرهنگ درختکاری و کاشت مردمی یک میلیارد درخت تولید شده که امیدواریم از ظرفیت رسانه برای انتشار این محتواها استفاده کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج