در آستانه ی روز جهانی مقابله با بیابان زایی صورت گرفت
بازدید از اقدامات صورت گرفته در منطقه ی حسین آباد میش مست
مسئول حوزه ی نمایندگی ولی فقیه در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از اقدامات صورت گرفته در منطقه ی حسین آباد میش مست بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، عصر دیروز و در آستانه ی 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی ، حجت الاسلام شفیع پور کناری مسئول حوزه ی نمایندگی ولی فقیه در سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور از اقدامات مقابله با بیابان زایی صورت گرفته در یکی از کانون های ریزگرد استان که در منطقه ی حسین اباد میش مست واقع شده، بازدید کرد.
در این بازدید، مرتضی داودی معاون فنی اداره کل با اشاره به هفدهم ژوئن برابر با ٢٧ خرداد گفت: امسال 27 خرداد، روز جهانی مقابله با بیابان زایی با شعار نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین نامگذاری شده و این مبین این است که جامعه ی زنان، جایگاه ویژه ای در مدیریت پایدار سرزمین داشته و می بایست در فرایند مقابله با بیابان زایی و تخریب سرزمین بیش از پیش نقش آفرین باشند.
معاون فنی اداره کل از سطح 201 هزار هکتاری بیابان های استان قم گفت و ابراز داشت: 420هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابانی شدن است و 105 هزار هکتار به کانون بحرانی تبدیل شده است.
داودی به چهار کانون بحرانی استان قم پرداخت و گفت: منطقه کوه نمک در شمال غرب استان، منطقه حسین آباد میش مست در جنوب شرق استان، منطقه مسیله در شمال شرق و شهر قم، چهار کانون داخلی استان هستند.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته از سال 1348 تاکنون در منطقه ی حسین آباد میش مست اشاره داشت و گفت: حرکت شن های روان، تهدید راه های مواصلاتی و مناطق روستایی و اراضی کشاورزی در این منطقه مردم و مسئولین را برآن داشت که از پیش از انقلاب اجرای اقدامات مقابله با بیابان زایی را در پیش گیرند.
داودی مساحت کانون حسین آباد میش مست را بیش از 27 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: اجرای عملیات احیایی در قالب نهال کاری با گونه های تاغ و آتریپلکس در سطح حدود پنج هزار هکتار ، 236 هکتار مالچ پاشی و ایجاد 22 کیلومتر تله رسوب گیر از اقدامات صورت گرفته در این کانون است.
ارسال به دوست