همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی؛
بازدید از نهال کاری های صورت گرفته در منطقه ی کوه نمک
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در حاشیه ی این بازدید گفت: سه چالش اصلي فراروي بشر در قرن 21 ، تغيير اقليم ، کمبود منابع آب شيرين و سالم و بیابان زایی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، پیش از ظهر امروز و همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی، محمدشعاعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از نهال کاری های سنواتی منطقه ی کوه نمک بازدید کرد.
محمد شعاعی در حاشیه ی این بازدید با اشاره به 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی گفت: از بین بیش از 37 چالش مهم جهاني، سه چالش اصلي فراروي بشر در قرن 21 ، تغيير اقليم ، کمبود منابع آب شيرين و سالم و بیابان زایی است.
وی ادامه داد: هفدهم ژوئن برابر با ٢٧ خرداد به عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی نام گذاری گردیده است و هر ساله مراسم گرامی داشت آن با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان نهاد ملی هماهنگ کننده کنوانسیون مقابله با بیابان زایی، برگزار می گردد.
شعاعی هدف از این اقدام را ارتقا آگاهی و شناخت مردم نسبت به سرزمین، ارزش های آن و حفظ و بهره برداری اصولی از سرزمین دانست.
شعاعی در خصوص علل تشدید گرد و غبار در استان قم گفت: عوامل متعددی در قالب تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی در موضوع گرد و غبار دخالت دارند که بررسی های کارشناسی و تجزیه تحلیل اطلاعات جمعآوریشده، بیانگر این موضوع است که مهمترین عامل تشدید کننده ی پدیده ی گردو غبار، احداث سدهای متعدد بر روی رودخانه های استان در بیش از دو دهه ی گذشته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان عدم تحقق حقابه ی زیست محیطی، بهره برداری های بی ضابطه از منابع آب و خاک، بهره برداری غیر اصولی از معادن و خشکسالیهای مستمر را از دیگر عوامل تشدید کننده ی بیابانی شدن استان دانست.
منطقه ی کوه نمک در جنوب غرب استان قم به عنوان یکی از کانون های گرد و غبار استان محسوب می شود که از اوایل دهه 1370 تاکنون، حدود پنج هزار هکتار نهال کاری و 2600 هکتار عملیات احداث هلالی آبگیر در این منطقه صورت گرفته است.
ارسال به دوست