آغاز پویش مردمی بذرکاری به منظور احیای جنگلهای زاگرس در خوزستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان از برگزاری پویش همگانی احیای جنگلهای زاگرس که در بخش صیدون شهرستان باغملک و شهرستان دزپات با هدف احیای جنگل های زاگرس خبر داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان از برگزاری پویش همگانی احیای جنگلهای زاگرس که در بخش صیدون شهرستان باغملک و شهرستان دزپات با هدف احیای جنگل های زاگرس خبر داد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سید محمد تقی سجادی در ادامه با ابراز نگرانی از تخریب بلوطها در این منطقه احیای آن را بسیار مهم توصیف کرد که قرار است با استفاده از گونههای منحصر بفرد زاگرس انجام شود که بلوط در این میان از همه درختان اهمیت بیشتری دارد، زیرا نه تنها در برابر گرد و غبار مانند صافی عمل میکند بلکه گونه دیر رشدی است و ارزش فراوان دارد که اگر این قابلیت شناخته شود شاید نیاز به پیگیری ساخت جادهای نباشد که مستلزم تخریب ۸ هزار اصله درخت است.
وی بیش از ۸۳ درصد عرصههای کشور عرصههایی هستند که تحت مدیریت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور هستند و این نسبت در مناطق مختلف متفاوت است، ضمن آنکه حفاظت و حراست از چنین عرصهای با این گستره به وسیله دولتیها دشوار است.
در استان خوزستان ۶.۴ میلیون هکتار عرصه وجود دارد که نزدیک به یک میلیون هکتار آن جنگل است و از این لحاظ خوزستان سومین استان جنگلی در حوزه زاگرس از نظر عرصههای جنگلی را دارا است که نشان دهنده عدد بزرگی است.
معاون مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در پویش بذر کاری جنگلهای زاگرس گفت: بر اساس بررسیها ۵۲ درصد فقرات آتش سوزی جنگلها در کل کشور از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹ مربوط به جنگل های زاگرس کشور است.
مازیار موثقی اضافه کرد: به لحاظ سطحی ۶۳ درصد تخریب در سطح جنگلهای زاگرس را مربوط به آتش سوزی عنوان کرد که نشان دهنده آمار بالایی است و علاوه بر آن مشکلات دیگری نیز گریبان گیر زاگرس است؛ زراعت زیراشکوب، چرا بی رویه دامها و ریز گردها از دیگر معضلات محیط زیست زاگرس هستند.
وی خاطرنشان کرد: اکوسیستم زاگرس شکننده شده یک و نیم میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس بر اساس اطلاعات دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها و بررسیهای میدانی دچار مشکلات ناشی از حمله آفات و امراض و به ویژه بیماری زغالی بلوط قرار گرفتند.
معاون مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: احیاء جنگل های زاگرس، عزم ملی را برای رفع آن میطلبد که ما نیز به همین منظور در پی اجرای برنامههای ملی برای کنترل آفات و امراض و احیای جنگلها را در سطح وسیع تری هستیم.
این مقام مسئول ادامه داد: سازمان جنگلها بنا بر اهمیتی که زاگرس در امنیت زیستی و امنیت غذایی کشور دارد پویش مردمی بذر کاری در جنگلهای زاگرس را راه اندازی کرده که هدف از آن احیای این مناطق است که بسیار سخت، زمان بر و طاقت فرسا است، اما در هر حال منابع طبیعی کشور یکی از شاخصهای توسعه کشوری است.
موثقی اجرای عملیات احیای جنگلها را نیازمند حفاظت دانست که از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در قالب قوانین و قانون حفاظت از منابع بهره برداری استفاده میشود.
وی افزود: این مسئله نشان میدهد که سازمان جنگلها به دنبال راهبرد اقتصادی شدن طرحهای منابع طبیعی است.
معاون مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور یکی از موضوعاتی که طی چند سال اخیر مدنظر قرار گرفته، استفاده از گونههای چند منظوره مثمر و اقتصادی است که بتواند به ارتقا معیشت جوامع محلی نیز کمک کند.
موثقی خاطرنشان کرد: با این راهبرد علاوه بر آنکه کارکردهای زیستی نقش جنگلها محقق میشود در همین حال در اقتصاد روستا و منابع طبیعی اثر گذار خواهد بود.
وی از تهیه سندی به همین منظور خبر داد که وظایف و تکالیف را برای دستگاههای مختلف تعیین میکند که باید به چه شکل و با چه ظرفیتی کار کنند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |