کاهش بیش از 400 درصد حریق در اراضی منابع طبیعی استان بوشهر
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به کاهش آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان گفت: سال گذشته در سطح ۹۲۵ هکتار آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان ثبت شد که نسبت به سال ماقبل آن کاهش ۴۰۰ درصدی دارد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- غلامرضا منتظری در جلسه مدیریت پیشگیری از اطفا حریق در جنگل و اراضی منابع استان بوشهر با اشاره به کاهش آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان در سال گذشته نسبت به ماقبل آن اظهار داشت: سال گذشته 10 مورد آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان در سطح 925 هکتار ثبت شد.
وی از کاهش 400 درصدیآتشسوزی در اراضی منابع طبیعی استان خبر داد و افزود: میزان آتشسوزی سال 1400 در اراضی منابع طبیعی استان بوشهر نسبت به سال ماقبل آن که 63 مورد در سطح 3 هزار و 443 هکتار بود کاهش 400 درصدی دارد.
منتظری با بیان اینکه عمده آتشسوزیها در سه ماه نخست سال ثبت شده است خاطر نشان کرد: عمده آتشسوزیها عوامل انسانی ناشی از سهلانگاری بوده ولی عوامل طبیعی مانند صاعقه و گرما ثبت نشده است.
وی با اشاره به اینکه حفاظت از منابع طبیعی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است تصریح کرد: در این زمینه در برابر حفاظت از جنگلها و مراتع و اراضی منابع طبیعی مسئولیت داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر حفظ و احیا جنگلها و مراتع را یکی از برنامههای مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان دانست و بیان کرد: با توجه به تداوم خشکسالیها و آغاز فصل گرما و کاهش پوشش گیاهی در اراضی منابع طبیعی و مراتع، جلوگیری از آتشسوزی در دستور کار قرار دارد.
منتظری با بیان اینکه با گرم شدن هوا ضریب خطر آتشسوزی در این عرصهها افزایش مییابد خاطر نشان کرد: در این راستا تدابیر لازم در قالب اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه برای جلوگیری و اطفای به موقع آتشسوزی در نظر گرفته شده است.
ضرورت تدوین برنامه پیشگیری از حریق و مقابله با آتشسوزی در اراضی منابع طبیعی
مدیرکل بحران استان بوشهر نیز باتأکید بر افزایش ارتقا آگاهی جامعه هدف برای جلوگیری از حریق در اراضی منابع طبیعی و مراتع اظهار داشت: در این راستا شرایط فضای مجازی بهعنوان ظرفیت مطلوب باید برای افزایش آگاهی جامعه هدف مورد استفاده قرار بگیرد.
کوروش دهقانی باتأکید بر بهرهگیری از ظرفیت صدا و سیما در تولید برنامهها در افزایش سطح آگاهی مردم در پیشگیری از آتشسوزی در جنگل و مراتع خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه عرصههای منابع طبیعی از ارزشهای بالای زیست محیطی و اقتصادی برخوردار هستند و به عنوان سرمایههای ملی محسوب میشوند برای حفاظت از این عرصهها در مقابل آتشسوزی باید توجه ویژه شود.
مدیرکل بحران استان بوشهر از تدوین برنامه پیشگیری از حریق و مقابله با آتشسوزی در اراضی منابع طبیعی استان خبر داد و گفت: تجهیزات حفاظت از عرصههای منابع طبیعی در مقابل آتشسوزی افزایش مییابد.
دهقانی تقویت فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: تولید محتوا، انجام مصاحبه با اصحاب رسانه، تدوین و تهیه پوستر برای افزایش آگاهی جامعه در حفظ و نگهداری منابع طبیعی و مراتع و لزوم همکاری و مشارکت جامعه هدف ضروری است.
وی شناسایی آسیبها و بحرانها را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: برگزاری مانور، جلسات تخصصی و هماهنگی با نیروهای مسلح برای آمادگی مقابله با بحران آتشسوزی در مراتع و جنگلها ضروری است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |