مراتع باید قبل از واگذاری مورد مطالعه قرار گیرند

تاریخ انتشار : 1396/12/20 - ساعت انتشار: ٢٣:٤٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه مراتع باید قبل از واگذاری به صورت ویژه مورد مطالعه قرار گیرند، گفت: در این صورت می‌توانیم طرح‌های مرتع‌داری مناسبی را در اختیار بهره‌برداران قرار دهیم و به نتایج مورنظر برسیم.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه مراتع باید قبل از واگذاری به صورت ویژه مورد مطالعه قرار گیرند، گفت: در این صورت می‌توانیم طرح‌های مرتع‌داری مناسبی را در اختیار بهره‌برداران قرار دهیم و به نتایج مورنظر برسیم.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، ابوالفضل رحتمی‌زاده امروز در گردهمایی علمی منابع طبیعی که با محوریت انتقال یافته‌های تحقیقاتی و دستاوردهای پژوهشی در حوزه‌های مرتبط با منابع طبیعی در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان قم برگزار شد، به بررسی کارایی مدیریت‌های کنونی بر مراتع استان قم پرداخت و اظهار کرد: اکنون کشور در حوزه مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی به کاربرد طرح‌های مرتع‌داری رسیده است اما برای اجرایی شدن طرح‌های جدید باید ارتباط میان بهره‌برداران و پژوهشگران ایجاد شود تا بتوانیم طرح‌ها را با روش‌های مطلوب مدیریت دنبال کنیم.

وی استفاده از طرح‌های مرتع‌داری جدید را راهکاری برای جلوگیری از تخریب مراتع دانست و اضافه کرد: در ارائه طرح‌های مرتع‌داری باید به مباحث اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی مناطق توجه شود تا بتوانیم به نتایج مورنظر برسیم.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با اشاره به اینکه طرح موفق باید به صورت مستمر نظارت و ارزیابی شود، تصریح کرد: تدوین پروژه‌های سازگار با شرایط منطقه، تناسب با شرایط قلمرو اجرای طرح و پیش‌بینی اعمال ضوابط قانونی در تهیه و تدوین طرح باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اطلاعات پایه در تهیه طرح‌های مرتع‌داری اهمیت بسیاری دارد، عنوان کرد: مراتع دارای طرح نسبت به مراتع همجوار بدون طرح وضعیت مطلوب‌تری دارند به همین علت طرح مرتع‌داری می‌تواند نتایج مطلوبی را در حوزه مدیریت مراتع به دنبال داشته باشد.

رحمتی‌زاده یادآور شد: فعالیت کمتر ناظران طرح‌‌ها در موفق نشدن طرح‌ها تاثیر قابل توجهی دارد هر چند ناظران نیز گاهی به علت مشاغل مختلفی که به آن‌ها سپرده می‌شود نمی‌توانند به نظارت بپردازند.وی با بیان اینکه مراتع باید قبل از واگذاری به صورت ویژه مورد مطالعه قرار گیرند، عنوان کرد: در این صورت می‌توانیم طرح‌های مرتع‌داری مناسبی را در اختیار بهره‌برداران قرار دهیم و به نتایج مورنظر برسیم.

رحتمیزاده با اشاره به اینکه دولت باید با افزایش اعتبارات در راستای اجرای طرح‌های مرتع‌داری با بهره‌برداران مشارکت کند، اظهار کرد: ارزیابی نقاط ضعف و قوت در اجرای طرح‌ها اهمیت بسیاری دارد.

وی خاطرنشان کرد: گاهی بازنشسته‌های منابع طبیعی اقدام به نوشتن طرح‌های مرتع‌داری می‌کنند که امیدواریم طرح‌های این افراد نیز بازبینی شود تا با کمترین مشکل به مرحله اجرا برسد.
این پژوهشگر برجسته منابع طبیعی با تاکید بر اینکه اثربخشی پروژه‌های مختلف در طرح‌های مرتع‌داری باید مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: حداقل مساحت واگذاری به هر بهره‌بردار باید بر اساس تامین هزینه زندگی بهره‌بردار محاسبه شود.

انتهای پیام

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج