همیاران طبیعت و نقش آن ها در مدیریت پایدار منابع طبیعی
کارگاه آموزشی همیاران طبیعت و نقش آن ها در مدیریت پایدار منابع طبیعی با حضور آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی برگزار شد.
کارگاه آموزشی همیاران طبیعت و نقش آن ها در مدیریت پایدار منابع طبیعی با حضور آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، کارگاه آموزشی همیاران طبیعت و نقش آنها در مدیریت پایدار منابع طبیعی باحضور معاون و جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی پیش از ظهر امروز برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی ابتدا حجت الاسلام مهدی احمدی نماینده ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به آیه یک سوره ی انفال گفت: انفال و غنایم جنگی ابتدا متعلق به خدا و سپس متعلق به پیامبر و امامان معصوم و در زمان غیبت امام معصوم، سرپرستی آن برعهده ی ولی فقیه است.
نماینده ولی فقیه در این اداره کل در ادامه ، ضمن اشاره به اصل 45 قانون اساسی از وظایف این اداره کل در حوزه ی حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی گفت: خداوند متعال در آیه 83 سوره ی نسا می فرماید: "اگر کسی در زمین کار نیک و پسندیده ایی را پایه گذاری نماید تا زمانی که رفتار و کار خوب انجام می شود برای پایه گذار آن ثواب و اگر کسی کار زشتی به مردم بیاموزد و مردم آن کار را انجام دهند، اثرات آن تا زمانی که آن رفتار زشت ادامه دارد، به شخص خواهد رسید."
در ادامه سید محمدتقی سجادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم اظهار داشت: نخستین وظیفه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و در ادامه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها ، تثبیت حاکمیت دولت در مراتع و منابع طبیعی است، در همین راستا تاکنون برای بیش از 40 درصد از اراضی تحت حفاظت این اداره کل سند تک برگ صادر گردیده است.
وی در ادامه با بیان تفاوت کویر و بیابان از لحاظ علمی افزود: کویر پدیده ای طبیعی است اما بیابان به اراضی اطلاق می شود که در گذشته قابلیت هایی داشته اما اکنون قابلیت های آن از بین رفته است.
دشت مسیله یکی از این مناطق بیابانی در قم است که در گذشته چراگاه بسیار مناسبی برای دام سنگین محسوب می شده اما اکنون به دلیل کاهش ورودی حق آبه ها و صفر شدن آورد رودخانه های منتهی به آن، به بیابان و یکی از کانون های گرد و خاک در استان تبدیل شده و این امر برای استانی مانند استان قم با آب و هوای گرم و خشک که 600 تا 800 سال زمان لازم است تا یک متر خاک تشکیل شود، زنگ خطری بزرگ است.
سید محمدتقی سجادی با اشاره به افزایش تعداد روزهای گرد و خاکی در استان قم گفت: تعداد روز های گرد و خاکی در استان قم از 9 روز به 105 روز رسیده که بیشتر آن منشا داخلی دارد و بزرگترین کانون آن، دشت مسیله است که اکنون استان های قم ، سمنان و بخش هایی از اصفهان را درگیر کرده و شرایطی ایجاد شده که دولت و مسئولین بیش از هر زمان دیگری نیازمند کمک و مشارکت مردم هستند.
در انتها حجت الاسلام قاسمی نیا معاون نهضت سواد آموزی استان قم ضمن اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد منابع طبیعی گفت: خداوند در آیه 87 و 88 سوره ی مایده می فرماید: " اى كسانى كه ایمان آورده اید! چیزهاى پاكیزه را كه خداوند براى شما حلال كرده است، حرام نكنید; و از حدّ، تجاوز ننمائید! زیرا خداوند متجاوزان را دوست نمى دارد.
و از نعمت هاى حلال و پاكیزه اى كه خداوند به شما روزى داده است، بخورید! و از (مخالفت) خداوندى كه به او ایمان دارید، بپرهیزید!"
وی ابزار داشت: خداوند متعال در بیشتر آیات و سوره های قرآن به طبیعت اشاره داشته و این امر نشان از جایگاه بالای این مسئله در نزد خداوند متعال است، لذا بایستی تلاش کنیم که به اخلاق زیست محیطی پایبند بوده و این امر مهم را به مردم نیز آموزش دهیم.
ارسال به دوست