برخورد قاطع با متجاوزان به عرصه‌های منابع طبیعی دنبال می‌شود

تاریخ انتشار : 1397/12/09 - ساعت انتشار: ١٧:٢١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هر آنچه خارج از طرح جامع شهری یا طرح هادی روستایی ساخته شود، خلاف قوانین و مقررات و تجاوز به بیت‌المال و عرصه‌های طبیعی است که قطعا با آن به عنوان یک تخلف برخورد می‌شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هر آنچه خارج از طرح جامع شهری یا طرح هادی روستایی ساخته شود، خلاف قوانین و مقررات و تجاوز به بیت‌المال و عرصه‌های طبیعی است که قطعا با آن به عنوان یک تخلف برخورد می‌شود.
به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، خلیل آقایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت حفاظت از خاک اظهار کرد: خاک در عرصه‌های طبیعی براثر فرسایش آبی و بادی از بین می‌رود و عملا زمین زراعی یا زمین منابع طبیعی از مواد مغذی خالی می‌شود و رشد و ترقی و نموی گیاه در چنین زمینی دچار مشکل می‌شود.
وی اضافه کرد: زمین‌خواری در قالب ساختمان‌سازی یا ویلاسازی و مواردی این چنینی مطرح می‌شود که یک کار متخلفانه و غیرقانونی است، از نظر عمران شهری و روستایی چنین کاری دچار ایراد است، با خانه‌سازی یا ویلاسازی مخالف نیستیم اما این کار باید با ضوابط و مقررات در قالب طرح جامع شهری یا طرح هادی روستا انجام شود.
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: هر آنچه خارج از طرح جامع شهری یا طرح هادی روستایی ساخته شود، خلاف قوانین و مقررات و تجاوز به بیت‌المال و عرصه‌های طبیعی است که قطعا با آن به عنوان یک تخلف برخورد می‌شود، متاسفانه وجود متولیان زیاد در این زمینه یک مشکل است، برای برخورد جامع با بحث زمین خواری باید یک پنجره واحد در خصوص زمین به وجود بیاید.
وی با اشاره به لزوم ایجاد هماهنگی بین دستگاهی در مورد زمین اظهار کرد: اخیرا جلساتی براساس دستور رئیس جمهور بین وزارتخانه‌های مختلف در این خصوص برگزار شد و به دنبال این هستیم که انسجام بین دستگاه‌ها در خصوص بحث زمین ایجاد کنیم، اگر هر دستگاهی در قالب قانون برخورد کند، مشکلی همچون زمین خواری به وجود نمی‌آید.
آقایی ادامه داد: در هر روز و در هر استان و در هر شهرستان برای مواردی که خلاف قوانین و مقررات وارد عرصه‌های منابع طبیعی شدند و زمین خواری کردند، پرونده تشکیل دادیم و این پرونده‌ها در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، در بسیاری از این پرونده ها با حکم قاضی خلع ید صورت گرفت و متخلفان جریمه شدند.
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: بیشترین زمین خواری در بحث مسکونی در تهران صورت می‌گیرد، در برخی از استان‌ها زمین خواری مربوط به بحث معدن و در برخی از استان‌های دیگر زمین خواری مربوط به قاچاق چوب است.
آقایی با اشاره به طرح‌های آبخیزداری در کشور اظهار کرد: در سال جاری در 6 هزار و 84 نقطه اجرایی در 350 شهرستان، طرح‌های آبخیزداری اجرا شد که این طرح‌ها دارای پیشرفت فیزیکی 85 درصدی هستند، امیدواریم که در هفته منابع طبیعی جشن بهره برداری از طرح‌های آبخیزداری را با حضور رئیس جمهور برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بودجه سال آینده با تصمیم مجلس شورای اسلامی و اذن مقام معظم رهبری، 150 میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری اختصاص پیدا کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج