مدیران به هشدارهای رهبری نسبت به کاشت نهال مضر توجه کنند/نگهداری از اراضی بر عهده مردم است
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مقام معظم رهبری امسال در روز درخت کاری نسبت به کاشت نهالهای مضر در کشور هشدار دادند که این هشدار باید مورد توجه مدیران قرار بگیرد.
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مقام معظم رهبری امسال در روز درخت کاری نسبت به کاشت نهالهای مضر در کشور هشدار دادند که این هشدار باید مورد توجه مدیران قرار بگیرد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، حجتالاسلام و المسلمین سید مصطفی طباطبایینژاد ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه شهر قم در مصلی قدس با اشاره به ویژگیهای عصر امام باقر(ع) اظهار کرد: در آن دوره بحث علمی بودن دین اسلام مطرح شد و امام باقر(ع) به گونهای این بعد از اسلام را مطرح کرد که افراد زیادی به درس این امام معصوم آمدند.
وی اضافه کرد: مسائلی در جامعه به وجود میآید که زندگی انسان را تهدید میکند، از جمله این مسائل کمآبی و نبود آب است، چون حیات انسان به آب وابسته است، نبود آب زندگی انسان را به نابودی میکشاند، فرسایش خاک هم زندگی انسان را تهدید میکند و رهبر معظم انقلاب نیز به همین علت در سال 93 اهمیت خاک را مطرح کردند.
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: آلودگی هوا از جمله عوامل تهدیدکننده زندگی انسان است و شهرهای مختلف کشور از جمله تهران و قم با مشکل آلودگی هوا مواجه هستند و ریزگردها ضررهای زیادی به انسان میزنند.
طباطبایینژاد درخت کاری را مورد تاکید اسلام دانست و تصریح کرد: در این دین، درخت یک موجود زنده محسوب میشود و اهمیت درخت و درخت کاری بارها در روایات مطرح شده، آبیاری درخت در دین اسلام دارای اجری همچون آب دادن به یک مومن تشنه است.
وی ادامه داد: امام علی(ع) در دورانی که از حاکمیت او استفاده نمیشد، به حفر چاه و ایجاد نخلستانها پرداخت، این امام معصوم نخل کاری را بلد بود و هر دانه خرمایی که در زمین کاشت، ثمر داد و تبدیل به نخل شد.
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشورافزود: امام علی(ع) چاههایی که حفر و نخلستانهایی که ایجاد کرد، وقف نمود تا منفعت آنها به تمام مردم برسد، متولی این موقوفات پس از امام علی(ع) به ترتیب امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بودند.
طباطبایینژاد با اشاره به ویژگیهای استان قم اظهار کرد: قم یک استان گرمسیر است که حدود پنج هزار هکتار جنگل طبیعی دارد، اما با این وجود حدود 12 هزار جنگل دست کاشت در استان قم ایجاد شده است تا جلوی حرکت ریزگردها به قم را بگیرد و نگهداری چنین جنگلهایی بر عهده همه مردم است.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب به درختکاری اهمیت میدهند و ایشان در روز درخت کاری، نهال مثمر را میکارند تا دیگران را به این کار تشویق کنند، مقام معظم رهبری امسال در روز درخت کاری نسبت به کاشت نهالهای مضر در کشور هشدار دادند که این هشدار باید مورد توجه مدیران قرار بگیرد.
ارسال به دوست