شناسایی بیش از 9 هزار هکتار اراضی پوشیده از بادام کوهی در قم
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه گونه بادامک (Amygdalus scoparia) یکی از گونههای است که جز ذخایر جنگلی محسوب و قطع آن¬ها ممنوع می باشد، گفت: تا کنون بیش از 9 هزار هکتار اراضی پوشیده از گونه گیاهی بادامک یا بادام کوهی را شناسایی کرده که از این میزان در حدود 4458 هکتار بعنوان ذخیره گاه آگهی شده و در تلاش هستیم باقیمانده اراضی را نیز به عنوان ذخیرهگاه معرفی کرده تا امکان دخل و تصرف در آنها وجود نداشته باشد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه گونه بادامک (Amygdalus scoparia) یکی از گونههای است که جز ذخایر جنگلی محسوب و قطع آنها ممنوع می باشد، گفت: تا کنون بیش از 9 هزار هکتار اراضی پوشیده از گونه گیاهی بادامک یا بادام کوهی را شناسایی کرده که از این میزان در حدود 4458 هکتار بعنوان ذخیره گاه آگهی شده و در تلاش هستیم باقیمانده اراضی را نیز به عنوان ذخیرهگاه معرفی کرده تا امکان دخل و تصرف در آنها وجود نداشته باشد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، مرتضی داودی طی گفتوگویی با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، حفظ گونههای گیاهی است که از نظر ژنتیکی حائز اهمیت هستند، گفت: گونه بادامک یکی از گونههای مورد اهمیت از لحاظ ذخایر ژنتیکی است که در استان قم به وفور یافت میشود، به همین علت هدف اصلی اداره جنگلداری و جنگلکاری حفظ این گونه گیاهی است.
وی ادامه داد: تاکنون حدود 9 هزار هکتار اراضی پوشیده از گونه گیاهی بادامک یا بادام کوهی را در قم شناسایی کردیم و در تلاش هستیم بعد از مطالعات و تحقیقات فراوان، آن عرصهها را به عنوان ذخیرهگاه معرفی کرده تا امکان دخل و تصرف در مناطق ذخیرهگاه وجود نداشته باشد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری تصریح کرد: تا به امروز بیش از چهار هزار و 458 هکتار از این اراضی به عنوان ذخیرهگاه معرفی شدند و حدود چهار هزار و 853 هکتار دیگر شناسایی شده و در آینده به عنوان ذخیرهگاه اعلام خواهد شد. علاوه بر این، محدوده 216 هکتاری نیز که در اراضی سفت قرار دارد، به عنوان منطقه تولید بذر شناسایی شده است.
داودی با اشاره به اینکه انتشار آگهی و بروشورهای مختلف در خصوص مناطق ذخیرهگاه و گونه بادام کوهی گام بعدی خواهد بود، گفت: بیشتر عملیاتهای پیش بینی شده در طرح صیانت از جنگلهای زاگرس، جنوب و مرکزی در اداره جنگلداری و جنگلکاری در حوزه شناسایی، معرفی و نگهداری و مراقبت از گونه بادام کوهی است و سرانجام پس از معرفی اراضی پوشیده از بادام کوهی به عنوان ذخیرهگاه، عملیاتهای توسعه و غنیسازی جنگل با نهال و بذر را پیشبینی خواهیم کرد.
وی در خصوص شعار امسال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با عنوان «نهال کاری همگانی برای ایرانی سرسبز»، اظهار داشت: بر اساس این شعار، اقدامات منابع طبیعی زمانی بروز و ظهور پیدا میکند که مردم با منابع طبیعی همکاری و مشارکت داشته باشند.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلداری تصریح کرد: عدهای افراد سودجو اهداف منابع طبیعی را برای مردم وارونه جلوه میدهند و به همین علت ما پیش از اجرای هر عملیاتی در مناطق روستایی در ابتدا باید اعتماد مردم را جلب کنیم و آنان را نسبت به اهداف اصلی منابع طبیعی آگاه نمایم.
وی ضمن اشاره به لزوم برگزاری کارگاههای آموزشی پیرامون اجرای عملیاتهای اداره منابع طبیعی در مناطق روستایی گفت: مهمترین خواسته ما از مردم این است که به کارشناسان، کارمندان و ناظران منابع طبیعی اعتماد کنند و تمامی سوالات و ابهامات خود را نزد آنان برطرف کنند.
انتهای پیام/
ارسال به دوست