سیلاب جاده اراک ناشی از اجرای بدون مطالعه پروژههای عمرانی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم،از وقوع سیلاب در تاریخ 25 فرودینماه در جاده قم اراک یاد کرد و گفت: این حادثه نشان داد اجرای پروژههای عمرانی در هر نقطهای نیازمند مطالعات دقیق و درست است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم،از وقوع سیلاب در تاریخ 25 فرودینماه در جاده قم اراک یاد کرد و گفت: این حادثه نشان داد اجرای پروژههای عمرانی در هر نقطهای نیازمند مطالعات دقیق و درست است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، محمدتقی سجادی ظهر امروز در حاشیه بازدید بهرام سرمست استاندار قم از پروژههای آبخیزداری، با بیان اینکه امسال نیز همانند سال گذشته شاهد بارندگیهای بهاری مطلوبی هستیم، اظهار کرد: بخش عمدهای از آب ناشی از بارندگی به صورت روانآب جریان پیدا میکند و گاهی تشدید این روان آبها موجب تخریب و خسارتهایی به عرصههای روستایی و شهری میشود.
وی اضافه کرد: فعالیتهای آبخیزداری در سرشاخهها و بالادست حوضهها اتفاق میافتد و جریان سیلابی را مدیریت و کنترل میکند تا این جریانها به هم افزوده نشده و از خسارت و سیلاب جلوگیری شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تاکید بر اینکه از این روان آبها برای تقویت سفرههای زیر زمینی نیز استفاده میشود، تصریح کرد: مدیریت روان آبها اهمیت بسیاری دارد چراکه اهداف جانبی بسیاری در این اقدام محقق میشود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از پروژههای آبخیزداری به صورت مستقیم از تاثیرگذاری سیلابها بر شهر قم جلوگیری میکند و برخی از پروژهها نیز با هدف جلوگیری از تخریب در دیگر نقاط استان دنبال میشود.
سجادی ادامه داد: اکنون 330 هزار هکتار از منطقه پایین دست سد پانزده خرداد میتواند تاثیر مستقیم بر شهر قم داشته باشد که تاکنون در 70 هزار هکتار از این منطقه پروژههای آبخیزداری انجام و شهر قم مقابل سیلابهایی با دوره بازگشت یکصد سالانه ایمن شده است.
وی از وقوع سیلاب در تاریخ 25 فرودینماه در جاده قم اراک یاد کرد و گفت: این سیلاب در زیر حوضه کوچکی اتفاق افتاد که هر چند تلفات جانی نداشت اما بدون خسارت مالی هم نبود، این حادثه نشان از اجرای بدون مطالعه پروژههای عمرانی است و در هر نقطهای پروژهها بدون توجه به مطالعات دقیق و درست انجام شود اینگونه تهدیدها متصور خواهد بود.
سجادی با تاکید بر اینکه برخی از سیلابها قابل پیشبینی نیستند، عنوان کرد: سازههای کنترل سیلاب برای کنترل سیلابهایی با حجم مشخص ساخته شده است و اگر رگبار مشابه 25 فرودین رخ دهد هیچکس نمیداند که در کدام نقطه شاهد تکرار چنین سیلابی خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه سیلاب جاده اراک از سرشاخه کمر کوه به سمت ایران ترمه گرفته شده است، عنوان کرد: به همراه نمایندگان شهرداری بازدیدی از این منطقه انجام میشود و طرحهای مورد نیاز در دستور کار قرار خواهد گرفت تا در این حوضه شاهد مشکلات کمتری باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: با توجه به اینکه رژیم بارندگی از زمستان به سمت بهار تغییر یافته و شدت بارندگی نیز افزایش و مدت کاهش یافته است، احتمال وقوع جریانهای سیلابی بالا رفته و تنها راه تدبیر و مدیریت این جریانها اجرای پروژههای آبخیزداری است و شرایط طبیعت به ما دیکته میکند که تنها راه نجات تأسیسات موجود انجام برنامههای آبخیزداری است.
ارسال به دوست