تشکیل صندوق منابع طبیعی با یک میلیارد تومان سرمایه اولیه تا پایان سال جاری

تاریخ انتشار : 1399/07/14 - ساعت انتشار: ١١:٣٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: اکنون در آستانه تهیه طرح تاسیس صندوق هستیم که این طرح برای تایید مورد بررسی قرار گرفته و امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم تشکیل این صندوق را با یک میلیارد تومان سرمایه اولیه در قم رقم بزنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: اکنون در آستانه تهیه طرح تاسیس صندوق هستیم که این طرح برای تایید مورد بررسی قرار گرفته و امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم تشکیل این صندوق را با یک میلیارد تومان سرمایه اولیه در قم رقم بزنیم.

 

 

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، سید محمدتقی سجادی طی گفت‌وگویی با اشاره به وضعیت منابع طبیعی در کشور اظهار کرد: منابع طبیعی بیش از 80 درصد مساحت کشور را در برگرفته به همین علت حفظ و حراست از منابع طبیعی فقط یک وظیفه دولتی نیست.

وی اضافه کرد: رکن نخست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور حفظ و حراست از منابع طبیعی است که به اشکال مختلف متبلور می‌شود. بخشی از این رسالت با نگاه حاکمیتی و با حضور مأمور رقم زده می‌شود و بخشی از آن نیز با اجرای برخی برنامه‌ها از جمله اجرای کاداستر اراضی ملی که می‌تواند حفاظت را تسریع و تحقق بخشد دنبال می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه زمانی حفاظت تحقق می‌یابد که مردم در این حفاظت مشارکت داشته باشند، گفت: حفاظت باید با مردم و برای مردم باشد و زمانی این هدف محقق می‌شود که سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به مردم اعتماد کند و از طرفی مردم نیز به اتکا و اعتماد این سازمان، منابع طبیعی را از خود دانسته و مقابل تخریب و تصرف واکنش و حساسیت نشان دهند و مشارکت لازم را رقم زنند.

وی ادامه داد: برای اینکه مردم بتوانند در سایر محدوده‌ها و جایگاه‌های حوزه انفال مشارکت داشته باشند باید زیرساخت‌هایی فراهم شود که از جمله این بسترها تشکیل تشکل‌های مردمی است، تشکل‌های حوزه منابع طبیعی می‌توانند نقش مردم را در این حوزه پر رنگ‌تر کنند و به همت این تشکل‌ها شناسنامه‌دار کردن افرادی که در حوزه منابع طبیعی فعال‌تر هستند با صدور کارت‌های همیار طبیعت یا محافظ منابع طبیعی به شیوه مطلوب‌تری رقم زده می‌شود.

سجادی عنوان کرد: این تشکل‌ها نیز زمانی پایدار می‌شوند و ایجاد انگیزه می‌کنند که به غیر از قوانین حمایتی، دارای یک پشتوانه مالی مطلوبی باشند، تاکنون در حوزه قوانین، اقداماتی همانند قانون حمایت از جنگل بانان و محیط بانان رقم زده شده است که همچنان باید تقویت شود.

وی ادامه داد: برای حمایت مالی از تشکل‌ها، تشکیل و توسعه صندوق‌های منابع طبیعی به عنوان یک اولویت مطرح شده است تا این صندوق‌ها بتوانند بستر مطمئن، پایدار و هدفمند را برای پشتیبانی از تشکل‌ها فراهم سازند، این صندوق‌ها شامل تعاونی‌ها، انجمن‌ها و تشکل‌های فعال در حوزه منابع طبیعی هستند که 49 درصد منابع مالی آن‌ها را ‌دولت و 51 درصد را نیز مجموعه‌های مردمی تامین می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: دیگر کمک‌های دولت همانند تسهیلات بانکی می‌تواند در چارچوب این صندوق‌ها رقم زده شود. در کنار تشکیل این صندوق‌ها، بند ب ماده 29 مرتبط با ساماندهی و دادن رتبه به تشکل‌های فعال در حوزه منابع طبیعی برای انجام پروژه‌های این حوزه، موضوعی است که موجب تقویت تشکل‌ها نیز می‌شود.

وی از تشکیل صندوق‌های منابع طبیعی در 12 استان کشور یاد کرد و گفت: هفت تشکل فعال و نیمه فعال و همچنین تعدادی از تعاونی‌های تولید حوزه کشاورزی که در اساسنامه آن‌ها نیز به مباحث منابع طبیعی اشاره شده است در استان قم وجود دارند که امیدواریم بتوانیم از ظرفیت این تعاونی‌ها برای راه‌اندازی صندوق منابع طبیعی استفاده کنیم.

سجادی عنوان کرد: اکنون در آستانه تهیه طرح تاسیس صندوق هستیم که این طرح برای تایید مورد بررسی قرار گرفته و امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم تشکیل این صندوق را با یک میلیارد تومان سرمایه در قم رقم بزنیم.

وی از بی‌توجهی به ظرفیت‌های اقتصادی منابع طبیعی از جمله بهره‌برداری عرفی در منابع طبیعی طی سال‌های اخیر گلایه کرد و گفت: تشکل‌ها و مجموعه‌های فعال در حوزه منابع طبیعی می‌توانند در فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی این حوزه مشارکت داشته باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم ادامه داد: اکنون نیز گروهی از سرمایه‌گذاران هستند که بهره‌بردار و تشکل نیستند اما برای سرمایه‌‌گذاری و فعالیت در عرصه منابع طبیعی آماده هستند و با استفاده از ماده 3 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها برای مشارکت با آن‌ها اقدام می‌کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج