لزوم استفاده از ظرفیت بهره‌برداران به‌عنوان جنگبانان و حافظان منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1399/08/25 - ساعت انتشار: ١٤:١٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس استاندارد جهانی، به طور میانگین هر 10 هزار هکتار مرتع یک نیروی حفاظتی و هر دو هزار هکتار جنگل یک جنگلبان نیاز دارد اما اکنون ما در سطح کشور برای هر 40 هزار هکتار یک نیروی حفاظتی و جنگلبان داریم و این کمبود را باید با استفاده از ظرفیت بهره‌برداران جبران کنیم.

معاون حفاظت و امور حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: بر اساس استاندارد جهانی، به طور میانگین هر 10 هزار هکتار مرتع یک نیروی حفاظتی و هر دو هزار هکتار جنگل یک جنگلبان نیاز دارد اما اکنون ما در سطح کشور برای هر 40 هزار هکتار یک نیروی حفاظتی و جنگلبان منابع طبیعی داریم و این کمبود را باید با استفاده از ظرفیت بهره‌برداران جبران کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، افراسیابی پیش از ظهر امروز در مراسم تودیع مدیرکل و معارفه ی سرپرست اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم که در سالن جلسات این اداره‌کل برگزار شد، با اشاره به از بین رفتن گونه‌های راهبردی، تغییراتی در حوزه پوشش گیاهی، افت شدید آب‌های زیرزمینی، فرونشست زمین، خشک شدن  رودخانه‌ها و وقوع پدیده ی ریزگردها اظهار کرد: نامتوازن بودن میزان بهره‌برداری از منابع طبیعی وضعیت امروز منابع طبیعی کشور را رقم زده است.

 

وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از ظرفیت‌های منابع طبیعی از جمله زادآوری و شادی مراتع را از دست داده‌ایم، عنوان کرد: ما در امر حفاظت نتوانسته، حفاظت پایدار را رقم بزنیم درحالی‌که در کنار توسعه منابع طبیعی باید به تثبیت مالکیت و موضوع حفاظت نگاهی ویژه ایی داشته باشیم.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از تثبیت نشدن مالکیت منابع طبیعی در بخش‌های مختلف و اختلاف با افراد و مجموعه‌ها یاد کرد و گفت: در سال جاری وضعیتی فراهم شده است تا همگان به سمت احقاق حقوق دولت و تثبیت مالکیت دولت سوق یابند.

وی با اشاره به اینکه پلاک‌های ثبتی منابع طبیعی استان قم نسبت به دیگر استان‌ها راحت‌تر و منسجم‌تر است، عنوان کرد: هر چند این استان نیز مشکلات خاص خود را دارد اما در حالت کلی، از وضعیت مطلوب‌تری نسبت به برخی از استان‌ها برخودار است.

افراسیابی با بیان اینکه هیچ سالی نبوده که به اندازه امسال تجهیزات و اعتبارات به حوزه حفاظت اختصاص داده شود، گفت: امسال 12 هزار قلم تجهیزات اطفا حریق خریداری شده و در اختیار استان‌ها قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه ما در حوزه حفاظت باید به بومیان محلی، بهره‌برداران منابع طبیعی و مردم نگاهی ویژه ایی داشته باشیم، مطرح کرد: بر اساس استاندارد جهانی، به طور میانگین هر 10 هزار هکتار مرتع، یک نیروی حفاظتی و هر دو هزار هکتار، جنگل، یک جنگلبان نیاز دارد اما اکنون ما در سطح کشور برای هر 40 هزار هکتار یک نیروی حفاظتی و جنگلبان داریم و این کمبود را باید با استفاده از ظرفیت بهره‌برداران جبران کنیم و در این مسیر باید نقش مردم را نیز پر رنگ‌تر کنیم تا با حضور مردم در کنار منابع طبیعی امور مختلف این حوزه به صورت مطلوب‌تر دنبال شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج