کاشت بذر بادام با مشارکت جهادگران بسیجی در مساحتی بیش از ۱۰ هکتار
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از کاشت بذر بادام کوهی توسط گروه جهادی شهدای مدافع حرم ناحیه امام حسن مجتبی (ع) در مساحتی بیش از ۱۰ هکتار از مراتع بخش خلجستان خبر داد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از کاشت بذر بادام کوهی توسط گروه جهادی شهدای مدافع حرم ناحیه امام حسن مجتبی (ع) در مساحتی بیش از ۱۰ هکتار از مراتع بخش خلجستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، مرتضی داودی طی گفتگویی با تاکید بر اینکه بهرهبرداری از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم شدنی نیست، اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در حوزه فرهنگ سازی فعالیت های مختلفی را برای افزایش مشارکت مردم دنبال کرده است.
وی با تاکید بر اینکه اکنون ۱۳ ماه از آخرین برنامه کاشت نهال با حضور مردم میگذرد، تصریح کرد: با مطلوبتر شدن وضعیت نسبت به قبل، زمینه اجرای یک برنامه مردمی البته با رعایت دستورالعملهای بهداشتی فراهم شده و ما توانستیم روز جمعه دهم بهمنماه میزبان بسیجیان جهادی باشیم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم ضمن تقدیر از مشارکت ناحیه مقاومت بسیج امام حسن مجتبی(ع) عنوان کرد: گروه جهادی شهدای مدافع حرم با حضور ۴۰ بسیجی از طرف این ناحیه مقاومت برنامه جنگلانه امسال را در مراتع بیدک با کاشت بذر بادام کوهی دنبال کردند.
وی با بیان اینکه در مکان مورد نظر چاله های مورد نیاز برای کاشت بذر آماده شده بود، تصریح کرد: بسیجیان طی مدت یک روز توانستند در مساحتی بیش از ۱۰ هکتار بذرکاری را به شیوه مطلوب انجام دهند.
داودی از اجرای ویژه برنامه جنگلانه در سال های گذشته یاد کرد و گفت: این برنامه هر ساله در مناطقی که ظرفیت استفاده از مشارکت نهادهای مردمی وجود دارد پیگیری میشود.
وی ادامه داد: توسعه جنگل با استفاده از روش بذر کاری در استان قم بستگی به وضعیت بارش دارد چراکه با کاهش یا عدم بارش و همچنین عدم توزیع یکسان بارش امکان نتیجه ماندگار در پروژه بذر کاری وجود ندارد اما این پروژه ها در مکان هایی که از شرایط مورد نیاز برخوردار هستند دنبال می شود.
داودی تصریح کرد: هرچند در روش بذر کاری همانند نهال کاری و بوته کاری به نگهداری و مراقبت نیاز نیست اما در حالت کلی نگهداری از بذرهای کاشته شده توسط بسیجیان بر عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم است و نیروهای این اداره تلاش میکنند که بهترین خروجی در مرتع رقم زده شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه امیدواریم با مطلوب تر شدن شرایط استان و کاهش بیماران کرونایی برنامه های مردمی را به صورت گسترده تر دنبال کنیم، مطرح کرد: در این برنامه ها کاشت بذر تنها هدف نیست بلکه موضوع اصلی آشنایی اقشار مختلف مردم با حوزه های منابع طبیعی و در نهایت مشارکت آنها در راستای حفظ انفال است.
ارسال به دوست