حفظ منابع طبیعی در مقام سیاستگذاری باید اولویتدار شود
استاندار قم با تاکید بر اینکه در مقام سیاستگذاری باید یک اولویتبندی داشته و به حفظ منابع طبیعی به عنوان یک اولویت نگاه کنیم، گفت: اگر توازن میان صنعت و طبیعت را در کشور رقم زدیم، میتوانیم به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم.
استاندار قم با تاکید بر اینکه در مقام سیاستگذاری باید یک اولویتبندی داشته و به حفظ منابع طبیعی به عنوان یک اولویت نگاه کنیم، گفت: اگر توازن میان صنعت و طبیعت را در کشور رقم زدیم، میتوانیم به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، بهرام سرمست ظهر امروز در دیدار با رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور که در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم انجام شد، اظهار کرد: هر ساله به مناسبت هفته منابع طبیعی، پروژههای این حوزه افتتاح و برنامههای مختلف فرهنگی و ترویجی اجرا میشود.
استاندار قم گفت: یک موضوع نظری و چالشی در مورد منابع طبیعی وجود دارد و تا زمانی که این موضوع حل نشده و به گفتمان مشترک در مورد آن نرسیم نمیتوانیم در حوزه حفاظت از منابع طبیعی به ایدهآلها برسیم.
وی اضافه کرد: مباحث حوزه طبیعت در طول تاریخ دچار فراز و نشیبهای بسیاری بوده است، گاهی نسبت به این مباحث بیتوجهی شده و گاهی این مباحث مبنای بسیاری از تصمیمگیریها بوده است.
استاندار قم با اشاره به اینکه انسان در دورانی برای تسخیر طبیعت به بکارگیری تکنولوژی متوسل شده است، مطرح کرد: انسان در زمانی متوجه شد که با پیشرفتهای صنعتی خود به مجموعه عوامل طبیعی از جمله آب و خاک ضرر رسانده است.
وی اضافه کرد: بحران تا جایی پیش رفته که امروز در مقابل بحرانهای طبیعی و بشری، از بحرانهای زیست محیطی سخن به میان میآوریم که این بحرانها دیگر به ابر بحران تبدیل شدهاند و مقابله با این بحرانها از حیطه اختیار یک دولت هم فراتر رفته است.
سرمست عنوان کرد: تا زمانی که بشر رابطه خود را با طبیعت و مسئله محیط زیست نتوانسته تعریف کند همچنان تعارضها باقیخواهد ماند و ما در سیاستگذاریها امروزه میان حرف و عمل فاصله میبینیم ، اکنون کسی نیست میان حوزه صنعت و طبیعت شعار ندهد اما در عمل فقط دخل و تصرف در طبیعت و پیشروی صنعت در طبیعت مشاهده میشود.
وی با تاکید بر اینکه ما طبیعت را هم برای زیست لازم داریم هم برای بهتر زیستن، تصریح کرد: تا زمانی که ما علاوه بر کارهایی که مقابل بحرانهای طبیعی انجام میدهیم، نتوانیم نگرشها و سیاستگذاریها را تغییر دهیم نتیجه لازم را نخواهیم گرفت درحالیکه ما باید در حوزه نخبگانی و سیاستگذاران به یک نگرش واحد برسیم.
استاندار قم بخشینگری را یک آفت تخریبزا برای محیط زیست و طبیعت دانست و گفت: این بخشینگری موجب میشود که انسان با دخل و تصرف خود در محیط زیست، تهدیدها و خطرهای بسیاری را برای خود ایجاد کند.
وی ادامه داد: اکنون صنعتگران نیز خود را بینیاز از طبیعت و منابع طبیعی میدانند درحالیکه ما باید این چالش را رفع کنیم تا هم الگوها و اولویتهای صنعتی مورد توجه قرار گیرد هم طبیعت حفظ شود، درحالیکه اگر وضعیت امروز ادامه یابد تفکر صنعتی غلبه خواهد کرد چراکه قدرت تاثیرگذاری صنعت و تکنولوژی بیشتر است.
سرمست با تاکید بر اینکه در مقام سیاستگذاری باید یک اولویتبندی داشته و به حفظ منابع طبیعی به عنوان یک اولویت نگاه کنیم، گفت: اگر توازن میان صنعت و طبیعت را در کشور رقم زدیم میتوانیم به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: امیدواریم هفته منابع طبیعی فرصتی باشد که ما در تمام برنامههایی که به منظور حفظ منابع طبیعی داریم برای اصلاح نگرش معطوف به منابع طبیعی نیز کارهای فرهنگی و نرم افزاری را دنبال کنیم.
ارسال به دوست