افتتاح 11 سازه آبخیزداری با استفاده از صندوق توسعه ملی در قم
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از افتتاح 11 سازه آبخیزداری با چهار میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی خبرداد و گفت: میزان فرسایش خاک در استان به صورت سالیانه 14.2 تن در هکتار است که با عملیات آبخیزداری این آمار به 5.2 تن در هکتار کاهش مییابد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، رائد کمالی مقدم طی گفتوگویی در حاشیه افتتاح پروژههای آبخیزداری اظهار کرد: مجموع اعتباراتی که در سال جاری از صندوق توسعه ملی برای پروژههای آبخیزداری درنظر گرفته شده 105 میلیارد ریال است که تا به امروز 42 درصد از این اعتبار تخصص یافته و با این اعتبارات پروژهها اجرا شده است.
وی اضافه کرد: ما تلاش میکنیم تا با افزایش اعتبارات تخصیص یافته بتوانیم باقیمانده پروژهها را نیز دنبال کنیم.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه امروز 11 سازه با استفاده از اعتبارات سال جاری افتتاح شده است، تصریح کرد: این سازهها شامل چاله آب به حجم 175 هزار متر مکعب، بندهای خاکی و سه سازه سنگی و ملاتی به حجم دو هزار و 300 متر مکعب میشود.
وی با اشاره به اینکه پایان سال مالی 1399، 31 تیرماه 1400 است، خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود تا 70 درصد از اعتبارات درنظر گرفته شده برای سال جاری، تا پایان سال مالی تخصیص داده شود که با استفاده از آن سازههای جدید را دنبال خواهیم کرد.
کمالی مقدم از تخصیص چهار میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار به پروژههای آبخیزداری تا به امروز یاد کرد و گفت: در مجموع در استان قم دو هزار و 400 سازه آبخیزداری شامل سنگ ملات، گابیونبندی، خشکه چین، بندهای خاکی و گورآب که سطحی معادل 250 هزار هکتار را پوشش میدهد احداث شده است.
وی ادامه داد: میزان فرسایش خاک در استان به صورت سالیانه 14.2 تن در هکتار است که با عملیات آبخیزداری این آمار به 5.2 تن در هکتار کاهش مییابد هر چند سازههای آبخیزداری مخزنی نیست بلکه تأخیری و برای کنترل فرسایش رسوب است.
کمالی مقدم اضافه کرد: سالانه با عملیات آبخیزداری به صورت متوسط میتوانیم 530 متر مکعب در هکتار حجم آب را ذخیره کنیم که در صورت بارندگی مطلوب، حجمی معادل هزار متر مکعب آب نیز به سفرههای زیرزمینی نفوذ میکند.
وی خاطرنشان کرد: امسال با 11 سازه ایجاد شده پنج هزار و 200 هکتار سطح بالادست استان قم را پوشش دادهایم که این سازهها میتوانند 2.7 میلیون متر مکعب بارندگی را در طول سال ذخیره کنند.
کمالی مقدم با بیان اینکه این سازهها در حوضههای وزوا، ونارچ و خدیجه خاتون ایجاد شده است، عنوان کرد: طی سالهای اخیر عملیاتهای آبخیزداری با حمایتهای ملی قابل توجهی در استان قم دنبال شده است و امیدواریم برای استمرار پروژهها، حمایتها ادامهدار باشد.
ارسال به دوست