برای امنیت زیستی نیازمند حفظ آب و خاک کشور هستیم

تاریخ انتشار : 1400/11/10 - ساعت انتشار: ١٦:١٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای امنیت زیستی و غذایی کشور نیازمند حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی کشور هستیم.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای امنیت زیستی و غذایی کشور نیازمند حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی کشور هستیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، دکتر مسعود منصور روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور افزود: همان گونه که مقام معظم رهبری گفتند قضیه خاک از قضیه آب مهمتر است زیرا آب عنصر تجدیدپذیر است. ولی برای تشکیل یک سانتیمتر خاک 700 سال زمان نیاز است. بنابراین این سرمایه بزرگ یک سرمایه بی نظیر و بدون جایگزین است.
منصور گفت: سالانه حجم زیادی از خاک کشور توسط سیلاب از دست رفته و به صورت رسوب به اراضی کشاورزی، سدها و زیرساخت‌های کشور آسیب وارد می کند.
وی افزود: بیش از 80 درصد مساحت کشور تحت مدیریت سازمان جنگل‌ها قرار دارد و از سویی دیگر هر نوع فعالیت عمرانی و توسعه‌ای در کشور در بستر منابع طبیعی انجام می شود.
منصور در ادامه به اثربخشی طرح‌های آبخیزداری در مناطق سیل‌خیز کشور اشاره داشت و گفت: اجرای پروژه سیل بند و آبخیزداری امروز به مطالبات مردم و مسئولین تبدیل شده و مردم بیش از همه خواستار اقدامات آبخیزداری برای مهار و کنترل سیل در منطقه هستند.
به گفته‌ این مقام مسوول پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ۷۰ درصد خسارت سیلاب در حوضه‌هایی که پروژه آبخیزداری اجرا شده کاهش پیدا کرده و قنات ها و چشمه سارها تقویت شده است.
مسعود منصور در ادامه به وجود جنگل ها و مراتع به عنوان منابع ارزشمند و حیاتی در کشور اشاره داشت و افزود: بیش از 40 درصد آب شیرین کشور توسط جنگل‌های زاگرس تولید می شود و زندگی 1.5 میلیون خانوار روستایی و عشایری وابسته به مراتع کشور است.
این مسئول منابع طبیعی کشور در ادامه به راه اندازی پویش بذرکاری و نهال کاری در حوزه جنگل‌های زاگرس و راه‌اندازی پویش بذرکاری و نهال کاری با نام شجره در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: پویش بذرکاری در کشور توسط 70 نهاد و دستگاه اجرایی به مدت 14 سال در کشور اجرایی شده و در این مدت 500 میلیون نهال کاشته خواهد شد.

** سازمان جنگل ها یک سازمان مردمی است
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران سراسر کشور نیز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با سازمان جنگل‌ها گفت: سازمان جنگل‌ها یک سازمان خدوم و مردمی است و جنس کار این سازمان مردمی است.  
عبدالکریم بهجت‌پور با اشاره به ظرفیت‌های علمی و فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران بر لزوم گسترش فرهنگ و حفظ منابع طبیعی و استفاده از ظرفیت حوزه علمیه برای فراگیر کردن تعالیم اسلامی پیرامون محیط زیست و منابع طبیعی تاکید کرد.
وی گفت: پیامبران ما کشاورز بودند و درخت می‌کاشتند و علی (ع) نخلستان‌های زیادی را ایجاد کرد و ثابت کرد که شیعه مکتب زندگی ساز است.
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور تصریح کرد: امروز بهترین کار این است که روحانیت و بانوان برای حفظ و توسعه منابع طبیعی به عنوان یک مسئولیت اجتماعی وارد صحنه شوند و تلاش این است که این پیوند بین منابع طبیعی و حوزه برقرار شود.
عبدالکریم بهجت پور همچنین روایتی از استاد علامه جعفری ذکر کرد و گفت: انسان برای اینکه به کمال برسد باید ارتباط با خدا، ارتباط با خود، ارتباط با دیگران و ارتباط با طبیعت را مد نظر قرار دهد زیرا طبیعت بخشی از عوامل تکامل‌زای انسانیت و معنویت است. 
بر اساس این گزارش، در ادامه تفاهم‌نامه همکاری سازمان جنگل‌ها با مرکز حوزه های علمیه خواهران کشور به منظور همکاری در فرهنگ‌سازی و حفاظت از منابع‌طبیعی مبتنی بر آموزه‎‌های دینی توسط مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور مدیر حوزه‌های علمیه خواهران به امضا رسید که بر این اساس، دو نهاد اجرایی و علمی کشور در راستای توسعه و ترویج فرهنگ منابع طبیعی و محیط زیست با مبنای دینی از ظرفیت های تبلیغی و ترویجی و امکانات و منابع خود استفاده خواهند کرد.

در خاتمه رییس مرکز حوزه های علمیه خواهران کشور کارت همیار طبیعت دریافت کرد. 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج