زنجان/ نمی‌توان با راهکار مقطعی با خشکسالی مقابله کرد

تاریخ انتشار : 1401/03/30 - ساعت انتشار: ١٢:٢٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به موقعیت خشکسالی و کم‌آبی کشور، گفت: فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری، راهکاری مناسب برای تبدیل تهدید سیل به فرصت است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، خلیل آقاجانلو با اشاره به اینکه اجرا و توسعه طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در همه نقاط فعال است، اظهار کرد: در مناطقی که پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری اجرا شده بود، خسارات ناشی از سیل به حداقل رسید.

وی با بیان اینکه آنچه در سیاست‌های محوری دنبال می‌شود، اصل رضایت‌مندی مردم و جوامع محلی است، تصریح کرد: بیش از 70 درصد موضوع مدیریت سیلاب باید به موضوع اقدامات پیشگیرانه باشد و فعالیت‌های حفظ منابع‌طبیعی و نیز اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری در کاهش خسارات سیل و پیشگیری از سیلاب، گامی موثر و مهم به شمار می‌رود.

این مسئول به موقعیت جغرافیایی کشور و قرارگیری ایران در پهنه خشک اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلات کم‌آبی و خشکسالی در ایران، موضوع سیلاب یک فرصت و اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور مطلوب است و با اجرا و توسعه پروژه‌های آبخیز می‌توان خطرات سیل را به فرصت تبدیل کرد.

آقاجانلو حفظ خاک، احیای پوشش گیاهی، تغذیه آبخوان‌ها، پرآبی چاه‌ها و قنات‌های خشک، کاهش پدیده گرد و غبار، پایداری فعالیت‌ها و استمرار رونق تولید از اهداف اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور است و بدون مدیریت جامع نمی‌توان به رفع مشکل کمبود آب امیدوار بود.

وی ادامه داد: با مدیریت جامع حوزه آبخیز و کم‌ترین هزینه، می‌توان وضعیت را کنترل کرد. بدون مدیریت جامع نمی‌توان به رفع مشکل کمبود آب امیدوار بود و بروز سیلاب‌های متعدد در چنین شرایطی نیز دور از تصور نیست.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، خشکسالی را پدیده‌ای مهم تلقی و یادآور شد: نمی‌توان با اجرای طرح‌های مقطعی با خشکسالی مقابله کرد؛ در حالی که هم‌اکنون فقط در حوزه‌های کوچک، مدیریت جامع آب به اجرا درآمده و عمده فعالیت‌ها در بخش سدسازی معطوف شده است.

وی با اشاره به اینکه اثرات اقدامات مدیریتی در کوتاه‌مدت مشخص نمی‌شود، تصریح کرد: اگر برای مقابله با پدیده خشکسالی به دنبال اثرگذاری طرح‌ها هستیم، باید اجرای طرح‌های آبخیزداری در اولویت قرار گیرد؛ با کم‌ترین هزینه و کنترل و پخش سیلاب، می‌توان با خشکسالی مقابله کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here