مرتضی داودی؛
۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابانی شدن است.
معاون فنی اداره منابع طبیعی و آبخیز داری استان با بیان اینکه ۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابانی شدن است افزود: چهار کانون بحرانی شامل حسین آباد میش مست، منطقه مسیله و جاده گرمسار، اطراف شهر قم و کوه نمک است و در حدود ۱۳ هزار هکتار عملیات احیایی جهت مقابله با بیابان زایی صورت گرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم مرتضی داودی در گفتگو با شاخه سبز در خصوص اقدامات مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان طی سالهای اخیر گفت: علاوه بر نهالکاری و مقابله با بیابانزایی، اجرای عملیات احیای پوشش گیاهی در مناطق هدفگذاری شده که در قالبهای مختلف همچون حفاظت و نگهداری از جنگلهای دستکاشت استان انجام میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: برای نگهداری هرچه بهتر از منابع طبیعی در قم همچون جنگلهای دستکاشت، حفظ و گسترش این عرصهها را در قالب همکاری مشترک با سایر مجموعهها و استفاده از ظرفیت جوامع محلی، دنبال میکنیم که نتایج خوبی برای بهبود شرایط حراست از عرصههای طبیعی استان داشته است.
داودی با اشاره به اینکه بنا به تعریفی که توسط سازمان ارائه شده، استان قم دارای سطحی از اراضی جنگلی است، اظهار کرد: ۳۵ هزار هکتار از مساحت استان قم را اراضی جنگلی تشکیل داده است که اقدامهای لازم برای حفظ و گسترش این عرصهها با استفاده از منابع ملی و استانی و همکاری تشکلهای مردم نهاد در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای مسئولیت خود در بحث توسعه پارک های جنگلی، حدود ۱۲۶۶ هکتار پارک جنگلی دست کاشت در سطح استان احداث کرده که عموما در اطراف شهر قم قرار دارد.
داودی افزود: با توجه به سیاست دولت و سازمان منابع طبیعی مبنی بر اهاله مدیریت پارک های جنگلی به بخش خصوصی و شهرداری ها، سه پارک علوی، معصومیه و غدیر به شهرداری اهاله مدیریت شده است.
وی اظهار داشت: طرحهای اجرایی در زمینه آبخیزداری نقش مهمی برای کنترل سیلاب و حفاظت از خاک و کنترل رسوب در استان داشته و موجب استفاده بهینه از روانآبها شدهاست.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی قم گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از کانونهای گردوغبار این استان در راستای مقابله با بیابانزایی، نهالکاری و بذرکاری شده و مراقبت و نگهداری از آنها انجام شدهاست.
داودی افزود: عمده ی نهالکاری صورت گرفته در مناطق حسینآباد میش مست، حسین آباد پل و کوه نمک قابل مشاهده است.
وی بیان کرد: در استان قم از ۹۵۰ هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی، ۲۰۰ هزار هکتار عرصههای بیابانی است که حدود ۱۰۵ هزار هکتار از آن جزو کانونهای گردوغبار محسوب میشود و شامل حسینآباد میش مست، منطقه مسیله، کوه نمک و اطراف شهر قم است.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته علاوه بر کانونهای خارجی که موجب گردوغبار در شهر قم می شود، کانونهای داخلی هم منشا وجود گردوغبار در شهر است که در همین راستا اداره کل نسبت به اجرای طرحهای بذرکاری، نهالکاری و مدیریت روانآب در این مناطق اقدام کرده است.
داودی گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هر ساله اقدام به اجرای عملیات توسعه جنگل و پوشش گیاهی در مناطق مختلف میکند که این طرح ها در چند سال گذشته با مشارکت مردم انجام شده است.
وی با اشاره به پویشهای همگانی و مردمی در زمینه بذرکاری و نهالکاری، افزود: سال گذشته بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی قم با مشارکت مرتعداران و عموم مردم زیر کشت رفت که یکهزار هکتار از آن شامل عرصههای مرتعی بوده که زیر کشت گونههای دارویی و مرتعی از جمله باریجه و و بادام کوهی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: امسال نیز در نظر داریم از عموم مردم و نهادهای دولتی و غیردولتی برای مشارکت در این طرح دعوت کنیم.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم ادامه داد: در همین راستا و با هدف توسعه پوشش گیاهی، تفاهمنامههایی با بخشهای مختلف منعقد شده تا برای احیا و توسعه پوشش گیاهی عرصههایی که مورد استفاده قرار گرفته، اقداماتی صورت گیرد.
ارسال به دوست