در آستانه روز جهانی خاک؛
برگزاری کارگاه حفاظت خاک
کارگاه حفاظت خاک در آستانه روز جهانی خاک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، پیش از ظهر امروز و در آستانه ی 14 آذر روز جهانی خاک، کارگاه آموزشی حفاظت خاک با حضور جمعی از کارشناسان و متخصصان حوزه ی خاک در سالن طبیعت این اداره کل برگزار شد.
محمدشعاعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه خاک بستر زیستن و حیات بوده و در سرنوشت و تغذیه ی افراد و موجودات موثر است به اهمیت وجود این عنصر حیاتی پرداخت و گفت: در شرایطی که اکوسیستم طبیعی بر اثر تغییر اقلیم و دست اندازی در طبیعت تغییر کرده، فرسایش خاک، افزایش ریزگرد ها و آلاینده های محیطی، سلامت نوع بشر را به خطر انداخته است.
محمد شعاعی با ابزار تاسف از اینکه فرسایش خاک در کشور به شرایط بحرانی رسیده است، ابراز داشت: آمارها حاکی از این است که فرسایش خاک در کشور ما سالانه 26 تن در هکتار می باشد در حالی که فرسایش جهانی 5 تن در هکتار است.
وی به شعار روز جهانی خاک اشاره کرد و گفت: علت نامگذاری امسال با شعار"خاک سرآغاز غذا" ، اهمیت بسیار خاک در سرنوشت و تغذیه همه ی افراد است.
در ادامه سید رضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به زمان و امکان تشکیل خاک حاصلخیز اشاره کرد و گفت: همه ی شواهد حاکی از این است که موضوع خاک از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و فرسایش آن با امنیت غذایی کشور منافات دارد، چرا که به خطر افتادن آن زیست کشور را با تهدید مواجه می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست با اشاره به قانون حفاظت خاک مصوب خرداد 1398 افزود: در مساله ی خاک و جلوگیری از فرسایش و آلودگی آن، پیشگیری بسیار مقرون به صرفه تر از درمان است که این امر مستلزم همراهی همه ی دستگاه های متولی و مردم است.
در ادامه صادق آبروش رییس اداره بیابان و محمد مهدی فتاحی از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مقالاتی با موضوع حفاظت خاک و فرسایش خندقی در استان قم ارائه دادند.
ارسال به دوست