ساری/درختان شکستۀ افتاده و تخریب جادههای جنگلی چالش مهم یگان حفاظت در مهار حریق
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری با بیان اینکه درختان شکستۀ افتاده و تخریب جاده های جنگلی مهمترین چالش یگان حفاظت در اطفای حریق عرصه های جنگلی است، خاطرنشان کرد: طی حریق اخیر در شرق استان نزدیک به 10 هکتار از عرصههای جنگلی دچار حریق شد که خوشبختانه در زمره آتش سوزیهای سطحی قرار داشت.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سرهنگ مجید ذکریایی در خصوص وقوع حریق اخیر در جنگلهای شرق مازندران، اظهار کرد: از ابتدای امسال 27 فقره آتش سوزی در عرصههای جنگلی حوزه استحفاظی اداره کل منابع طبیعی مازندران-ساری که با احتساب 7 فقره حریق ماه اخیر این رقم به 34 فقره به وقوع پیوسته و اطفاء گردید.
وی با بیان اینکه منشاء بیش از 98 درصد از حریق های حادث شده در عرصههای جنگلی، عوامل انسانی است، افزود: حضور به موقع نیروها، مشارکت مردمی به ویژه بومیان منطقه و نزولات جوی تاثیر به سزایی در اطفاء حریق داشته است.
سرهنگ ذکریایی ادامه داد: عمدتاً مشکلات ما در اطفاء حریق به مناطق صعب العبور و زمان حریق ( اواخر شب یا نیمه شب) می باشد.
وی با اشاره به اینکه پس از اطلاع از وقوع حریق در جنگلهای گلوگاه در ساعت 22 روز حادثه بلافاصله وارد عمل شدیم و اطفای حریق در جنگل های توسکا چشمه گلوگاه نزدیک به 48 ساعت به طول انجامید، چرا که قرار داشتن بخشی از حریق در مناطق صعب العبور و احتمال سقوط درخت، کار را سخت کرده بود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی مازندران-ساری بیان کرد: صعب العبور بودن منطقه به حدی بود که حتی با تراکتورهای بومیان هم طی مسیر ممکن نشد و عمدتاً با اقدامات یدی کار انجام شد، البته بالگرد اطفای حریق هم به منطقه اعزام شد اما وزش باد، شیب عرصه، وجود چند لایه برگ و درختان شکسته افتاده موجب شد تا در کنار بالگرد در نهایت با اقدامات یدی موفق به مهار آتش شویم.
*کاهش 60 درصدی حریق نسبت به سال گذشته
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری اعلام کرد: خوشبختانه امسال شاهد کاهش 60 درصدی حریق به نسبت سال گذشته بودیم و این امر با مشارکت مردم، افزایش فرهنگ و آگاه سازی فرهنگ عامه و نیز حضور به موقع نیروهای امدادی و جنگلبان ما ممکن شده است.
ذکریایی مطرح کرد: مهار آتش سوزی در جنگلهای منطقه لایی نکا نیز 24 ساعت به طول انجامید، چرا که راه دسترسی مناسبی وجود نداشت، به شب برخوردیم و پرواز بالگرد ممکن نبود، اما با همه این موارد نیروها به منطقه اعزام و با کمک اهالی و نیروهای بسیج، آتش مهار شد.
وی با بیان اینکه در اطفاء حریق بالگرد هم دیده شده است اما بالگرد هم محدودیتهای خاص خودش را دارد و جدا از اینکه در مواقع وزش باد، دود غلیط، آتش سرشاخههای درختان پرواز بالگرد خطرآفرین است، پرواز بالگرد برای سازمان هزینه بر نیز است.
ذکریایی با بیان اینکه آن چیزی که در زمان حریق بسیار به ما کمک خواهد کرد، تجهیز نیروهای یگان حفاظت است، عنوان کرد: تراکتور جفت، آب پاش، خرید خودروهای جدید جهت جایگزینی خودروهای فرسوده موجود از ضروریاتی است که باید محقق شود و اگر اعتبار کافی تخصیص یابد این خلاها را مدیریت خواهیم کرد.
وی یکی از اقدامات موثر و به موقع برای مهار حریق در عرصه ها جنگلی، ترمیم جاده های جنگلی عنوان کرد و تخصیص اعتبار مورد نیاز برای ترمیم این جاده ها را ضروری دانست.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، اذعان کرد: وجود درختان شکسته و افتاده علی الخصوص در عرصه های با شیب تند ضمن کاهش سرعت اطفاء بعضا باعث افزایش سطح حریق و سرایت به درختان سرپای مجاور می گردد.
سرهنگ ذکریایی در پایان با قدردانی از مردم مازندران که همواره چه در اطلاع رسانی و چه در مشارکت اطفای حریق حضوری پررنگ داشته اند، گفت: هر کجا مردم پای کار آمدند ما موفق عمل کردیم و دلگرمی ما همین مردم می باشند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |