نوشهر/ضرورت تهیه اطلس طبیعتگردی در شمال کشور
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر به ضرورت تهیه اطلس طبیعتگردی در شمال کشور تأکید کرد و افزود: با توجه به افزایش جمعیت در شمال کشور نیاز است تا طبیعتگردی در جنگل بهروز شود تا جمعیتی که به جلگه فشار میآورد پراکنش خوبی در سایر نقاط داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- مهرداد خزایی پول در حاشیه انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک بین انجمن علمی طبیعتگردی کشور با اداره کل منابع طبیعی مازندران به اهداف این طرح پرداخت و گفت: در راستای توسعه همکاریهای مشترک و به منظور بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای موجود جهت آموزش، ترویج، صیانت از منابع طبیعی، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی عمومی این تفاهم نامه اجرا میشود.
وی با بیان اینکه همه تلاش بر این است تا تعامل بین بخش اجرا و علمی و تحقیقاتی خروجی خوبی داشته باشد، افزود: آنچه که متاسفانه در کشور ما به آن نگاه ویژهای صورت نگرفته است اینکه بخش اجرا به دنبال کار خود است و بخش علمی نیز کار خود را دنبال میکند و بخشی از عقب ماندگی ما در بخش اجرا ناشی از نداشتن تعامل بین دو بخش موجود در کشور است.
خزایی با بیان اینکه باید تعامل خوبی بین جامعه جنگلبانی، مرتعداری و علمی خروجی داشته باشیم تا در آینده قضاوت اینگونه نباشد که بعد از ۴۴سال از انقلاب در نقطه اول قرار گرفتهایم، خاطرنشان کرد: فعالیت دبیرخانه انجمن طبیعتگردی در شمال کشور از سال گذشته آغاز شده است، وجود جنگلهای هیرکانی شاخصه اصلی طبیعتگردی در شمال کشور محسوب میشود و این موضوع باعث شده این منطقه به صورت ویژهتر دیده شود.
خزایی پول با اشاره به اینکه انجمن طبیعتگردی انجمنی جوان و پویا است که نیازمند شناخته شدن بیشتر است، گفت: این امر نیازمند برگزاری همایشها و برنامههای علمی خاصی است.
وی نداشتن قابلیت اجرایی بسیاری از پایان نامهها را در این حوزه یکی از مهمترین دغدغهها عنوان کرد و گفت: بسیاری از مطالعات علمی که در دانشگاهها انجام میشود در خارج از دانشگاه کارایی ندارد و باید این گرهها باز شود.
قاچاق چوب
این مسئول بزرگترین مشکل را در جنگلهای هیرکانی، اقتصاد خانوارها برشمرد و یادآور شد: رونق اقتصادی در منطقه موجب کاهش قاچاق چوب در حاشیه جنگلهای میشود اگر این موضوع از طریق دانشجویان این رشته، ریشهیابی این موضوع موجب نجات جنگلهای هیرکانی میشود.
طرح تنفس جنگل
خزایی پول با اشاره به طرح تنفس جنگل از سال ۱۳۹۶و حضور شرکتهایی جهت حفاظت از جنگل، خاطرنشان کرد: به مرور زمان بسیاری از کسانی که در حاشیه جنگل زندگی میکردند به دلیل ضربه پذیر بودن اقتصاد، مجددا از جنگل بهرهبرداری کردند و بخش زیادی از قاچاق چوب ناشی از نبودن اشتغال است.
وی تصریح کرد: تهیه اطلس طبیعتگردی در شمال کشور یکی از ضروریات است و با توجه به افزایش جمعیت در شمال کشور نیاز است تا طبیعتگردی ما در جنگل بهروز شود تا جمعیتی که به جلگه فشار میآورد پراکنش خوبی در سایر نقاط داشته باشد.
تعارض بین علم و عمل
فرید جواهرزاده، رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران نیز با بیان اینکه طی سالیان گذشته به واسطه تعارضاتی که بین علم و عمل در بخشهای گردشگری و رشتههای وابسته به آن در کشور مشهود بوده است باعث بروز، پدید آمدن مشکلات و نابسامانیهای وضع موجود شده است، اظهار کرد: در بخش آکادمیک و دانشگاهی مقولات حرفهای گردشگری جایگاهی نداشته و در بخش اجرا نیز حوزه آکادمیک کمرنگ بوده است.
وی با ابراز تاسف از اینکه این مشکل در کشور به صورت پررنگ وجود دارد، افزود: در بسیاری از رشتهها و تخصصها به ویژه در حوزه گردشگری و محیط زیست این تعارض وجود دارد.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران با اشاره به اینکه در بسیاری از مباحث بهویژه زیست محیطی و منابع طبیعی گرفتار این آسیب هستیم، گفت: یکی از دغدغههای ما در انجمن این بوده است و تلاش کردیم از نگاه آکادمیک دست یاری را به سوی بخشهای اجرایی و حوزههای تخصصی دراز کنیم؛ هرگونه حرکت و اقدامی که بتوان در راستای این تعامل دو جانبه ایجاد کرد را هموار کنیم.
جواهرزاده تصریح کرد: اتفاقات خوبی در مدت فعالیت انجمن روی داده است و تلاش بر این بود با برگزاری علمی، وبینارها و استفاده از تخصصهای مختلف بتوان این دو بال علم و عمل را به یک همافزایی تبدیل کنیم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |