ترک فعل در اشتراک گذاری اطلاعات در سامانه مدیریت زمین تخلف است
رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت:اشتراک گذاری اطلاعات بین نهادی از سوی وزارت ااطلاعات و سازمان منابع طبیعی کشور پیگیری می شود و کوتاهی نهادها ترک فعل محسوب و تخلف است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم به نقل از پیام طبیعت، روز دوشنبه نشست خبری گزارش از اقدامات انجام شده در حوزه پنجره واحد مدیریت زمین برگزار شد.
محمدرضا یزدی، رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه اقدامات باید بدون اغماض پیگیری شود، گفت: تسهیل فعالیت مردم و متقاضیان در حوزه اراضی و مقابله با زمین خواری و تبعات آن از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را توقع داریم.
یزدی افزود: یکی از طرحهای ۲۳ اولویت دولت الکترونیک، به سرانجام رسیدن این سامانه است
وی ادامه داد: اشتراک گذاری اطلاعات بین نهادی از سوی وزارت اطلاعات و سازمان منابع طبیعی کشور پیگیری میشود و کوتاهی نهادها ترک فعل محسوب شده و به عنوان تخلف خواهد بود.
یزدی اظهار کرد: در جلسهای که با رئیس قوه قضائیه داشتیم نسبت به ترک فعل نهادها و ایجاد پرونده گلایه مند بودند.
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به سامانه ۱۶۴۹ عنوان کرد: راه اندازی این سامانه در تمام استانها برای پاسخگویی به سوالات مردم و متقاضیان بوده که باید از کارشناسان متخصص استفاده کرد.
یزدی در پایان گفت: تسهیل فرایند برای متقاضیان با پاسخگویی برخط تا جلب رضایتمندی انتظار دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است
اجرای پنجره واحد مدیریت زمین با ۳ راهبر
عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این نشست با اشاره به خدمات پنجره واحد مدیریت زمین گفت: خدمات این سامانه در ۳ راهبر تعریف شده است؛ راهبر فنی، راهبر اجرایی و راهبر نظارت. سازمان فناوری اطلاعات ایران متولی راهبر فنی، سازمان منابع طبیعی به همراه دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی راهبر اجرا و سازمان اطلاعات راهبر نظارت را بر عهده دارند.
وی افزود: با توجه به ضوابط مصوب ۱۸ آبان ۱۴۰۱ که از سوی معاون اول رئیس جهموری ابلاغ شد وظایفی برای نهادها برای تبادل الکترونیکی اطلاعات با مخاطبان و پایش اراضی کشور مشخص شد.
وی ادامه داد: در این راستا تمام ادارههای استانی نهادهای اجرایی کشور موظف هستند با توجه به برنامه ابلاغی نسبت به ارائه اطلاعات مورد نیاز اقدام و در پنجره واحد بارگذاری کنند.
نوبخت تصریح کرد: سازمان منابع طبیعی با همکاری سازمان فناوری اطلاعات منشور مدیریت زمین را تدوین و به کارگروه فراقوه ای مقابله با زمین خواری ارائه کند. این کار انجام و برای کارگروه ارسال شد.
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور در پایان اظهار کرد: بر اساس دستور ارائه گزارش از عملکرد هر یک از متولیان در حوزه پنجره واحد مدیریت زمین جز وظایف آنها به شمار میرود.
پنجره واحد مدیریت زمین صدور مجوزها را تسهیل میکند
حسین میررجبی در این نشست افزود: وقتی متقاضی سرمایهگذاری به پنجره واحد مدیریت زمین مراجعه مینماید و نقشه ملک خود را بارگذاری میکند یا در خواست فعالیت در حوزه گردشگری را دارد سامانه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند به شکل هوشمند آن را با برنامه آمایش سرزمین، نقشه کاربری اراضی، حوزه عملیاتی دستگاهها مثل حریم راهآهن جادهها منابع طبیعی و ... تطبیق دهد، آنگاه سامانه بهصورت آنلاین و فوری تشخیص میدهد که این عرصه در حوزه موردنظر مستعد و قابلسرمایهگذاری است یا خیر.
او گفت: در حال حاضر صدور مجوزها و همچنین در پاسخگویی به استعلامات با چالشهای بسیار زیادی مواجه هستیم و مردم از نحوه صدور مجوزها ناراضی هستند. زمانبر بودن، تداخل وظایف، عدم شفافیت و رانت اطلاعاتی در بعضی دستگاهها جهت صدور مجوزها وجود دارد.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: راهبری شناسایی، توزیع و پیگیری بیش از ۶۰۰ پرونده زمین خواری تحت سامانه پایش اراضی انجام شد که ۱۱۸ پرونده در حوزه اراضی منابع طبیعی بود.
میررجبی اضافه کرد: ۶۱ هزار متقاضی در درگاه پنجره واحد ثبت نام کردند که به بخشی از آنها رسیدگی شده است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی با اشاره به نهادهایی که عملکرد مناسب در سامانه پنجره واحد نداشتند به برخی اشاره کرد و گفت: سازمان ملی زمین و مسکن، بنیاد مسکن، شرکت آبفا، سازمان صنایع کوچک، شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی، دهیاری و شهرداریها و.... همکاری لازم را نداشتند و در بارگذاری اطلاعات مورد نیاز در سامانه مدیریت زمین عملکرد مناسبی اعمال نکردند
ارسال به دوست