وجود ۳۴ کانون بحرانی فرسایش بادی در سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار : 1402/04/04 - ساعت انتشار: ٠٨:٤٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان از وجود 34 کانون بحرانی فرسایس بادی در این استان عنوان کرد و از توسعه طرح‌های بیابان‌زدایی در منطقه خبر داد .

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- عبدالله بامریافزود: سرانه بیابان در کشور ۰.۵هکتار هست که این سرانه در استان سیستان و بلوچستان ۱.۸هکتار است.

وی افزود: در کشور ۳۴میلیون هکتار بیابان داریم که ۱۶درصد کل کشور را در برگرفته، این میزان در سیستان و  بلوچستان ۴.۶ میلیون هکتار و شامل ۲۵ درصد مساحت کل استان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: سطح کل مناطق تحت فرسایش بادی در استان چهار میلیون و ۵۷۱هزار و ۵۸۶هکتار است.

بامری گفت: تعداد کانون‌های بحرانی در استان سیستان و بلوچستان ۳۴کانون و تعداد شهرستان‌های بیابانی ۱۹شهرستان است.

بامری با بیان اینکه بیابان‌زایی یا بیابانی شدن پدیده‌ای است که در اثر عملکرد نادرست انسان در طبیعت پدید می‌آید، اضافه کرد: بیابان‌زایی یکی از شیوه‌های تخریب خاک در مناطق خشک، نیمه‌خشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آب‌وهوا و فعالیت‌های انسانی به وجود می اید.

وی خاطرنشان کرد: شخم اراضی در جهت شیب، بهره‌برداری نادرست از زمین‌های کشاورزی، استفاده افراطی از کود و سموم شیمایی، چرای مفرط و بیش از ظرفیت از مراتع، بهره‌ برداری‌ های بی‌ رویه از جنگل‌ ها و جنگل تراشی، بهره‌ برداری بی‌ رویه از سفره‌های آب زیرزمینی که منجر به شوری آب و در نهایت شوری خاک شده و تبدیل نابخردانه اراضی منابع ملی به کشاورزی ویلاسازی از جمله اعمالی است که منجر به بیابان‌زایی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: کاشت درختان و گیاهان مقاوم و متناسب با مناطق خشک همچون گیاهان شوره زی، پخش سیلاب و پخش آب، تعادل دام و مراتع برای حفاظت از پوشش گیاهی موجود، بهره‌گیری از روش‌های کارا در انباشتن آب باران و احیا شوره‌زارها از جمله راهکارهای مقابله با بیابان‌ زایی است.

وی تاکیدکرد: نهال‌کاری در سطح ۷۵هزار و ۳۲۳هکتار، بذرپاشی و بذرکاری در سطح ۲۰۸هزار و ۲۷هکتار، مالچ پاشی در سطح ۳۸هزار و ۶۵۴هکتار، مراقبت و آبیاری در سطح ۸۹هزار و ۲۶۰هکتار، بادشکن غیرزنده در سطح هزار و ۴۱۱کیلومتر، بادشکن حاشیه مزارع در سطح سه هزار و ۹۶۴کیلومتر از جمله اقدامات برای بیابان‌زدایی در سال گذشته در استان بوده است.

بامری ادامه داد: تولید ۱۳هزار و ۱۴۲اصله نهال گلدانی، تولید ۸۹هزار و ۸۸هزار اصله نهال ریشه‌ای و مدیریت هرز آب سه میلیون و ۴۴۰هزار و ۸۶۹مترمکعب هرز آب را از جمله اقدامات این اداره کل در خصوص بیابان‌زدایی عنوان کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here