اجرای طرح زاعت چوب در سطح ۱۷۶ هکتار طی یکسال گذشته در جنوب کرمان

تاریخ انتشار : 1402/04/13 - ساعت انتشار: ١٢:٤٠ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: در راستای تامین نیاز اولیه صنایع جوب کشور طی یکسال گذشته ۱۷۶ هکتار طرح زراعت چوب در این منطقه اجرا شد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- قاسم رحیمی نیا در تشریح عملکرد یکساله اداره جنگلداری و جنگلکاری این اداره کل به نقش مهم زراعت چوب در ایجاد فضای سبز تاکید و خاطرنشان کرد: علاوه بر نقش مهمی که این طرح در ایجاد فضای سبز دارد می‌تواند در مهار کردن ریزگردها، تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن نیز نقش بسزا و تأثیرگذاری داشته باشد.

وی با اشاره به اجرای ۱۷۶هکتار طرح زراعت چوب از گونه های سریع الرشد و چوبده در جنوب کرمان، بیان داشت: حفاظت از جنگل‌های طبیعی یکی از مهمترین اهداف توسعه زراعت چوب است که در طرح زراعت چوب برای جلوگیری از نابودی جنگل‌های طبیعی اجرا می‌شود و می‌کوشد که در راستای تأمین چوب مورد نیاز کارخانجات و صنایع چوبی باعث جلوگیری از نابودی جنگل‌های طبیعی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، ترغیب مردم و بخش خصوصی برای وارد شدن به این صنعت و اعطای تسهیلات و بسته‌های حمایتی را ضامن توسعه زراعت چوب در منطقه خواند و تصریح کرد: از سیاست های تشویقی این اداره کل در راستای فعال کردن این بخش، می توان به توزیع نهال رایگان از گونه های چوبده و سریع الرشد، معرفی به بانکها جهت دریافت تسهیلات بانکی دراز مدت و خرید تضمینی اشاره کرد.

وی همچنین به مشاوره فنی قبل از کاشت نهال در طرح زراعت چوب اشاره کرد و ادامه داد: افراد می‌توانند در اجرای این طرح مشاوره‌های فنی قبل از کاشت، حین کاشت و بعد از کاشت و نیز مراقبت از آن را دریافت کنند.

رحیمی نیا ضمن اشاره به دو ناحیه رویشی جنگلی ایرانی و تورانی و خلیج فارس و عمانی در جنوب کرمان افزود: در ناحیه رویشی جنگلی ایرانی تورانی یا سردسیری گونه های منحصر به فرد بنه، بادام کوهی، کیکم، ارس، ارچن، نسترن، داغداغان، زرشک، گیاهان دارویی شامل مورد، آنغوزه، وشا، زیره و همچنین گونه منحصر به فرد انار شیطان یا گلپرک و همچنین در مناطقی از جبالبارز گونه ذخیره گاهی شیشم(جک) وجود دارد.

مدیرکل منابع طببعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: توسعه، نگهداری و تجهیز پارک جنگلی به میزان ۳٠٠ هکتار، ۱۲۷٠ هکتار آبیاری و مراقبت از جنگلکاری، تولید ۱۹۲٠ هزار اصله نهال،  تهیه طرح مدیریت ذخیره گاه جنگلی به میزان ۹۷۴۲هکتار و همچنین شناسایی، تعیین حدود و آگهی ۲۴۷۲٠ هکتار ذخیره گاه جنگلی در جنوب کرمان نیز از دیگر اقدامات اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل طی یکسال گذشته است.

قاسم رحیمی نیا در پایان مردم و جوامع محلی هر منطقه را بهترین حامیان منابع طبیعی دانست و گفت: همکاری مردم با منابع طبیعی می تواند نقش اساسی در حفاظت از این مواهب الهی و توسعه پایدار منطقه داشته باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here