وحید جعفریان:
استان قم نیازمند یک برنامه کاربردی و عملیاتی در سطح حداقل 100 هزار هکتار است

تاریخ انتشار : 1402/04/14 - ساعت انتشار: ١٥:٤٢ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: حراست ویژه از 15 هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت استان قم باید با جدیت دنبال شود چراکه اگر این جنگل‌ها نبودند، این استان شاهد بحران‌های جدی می‌بود و اکنون قم، نیازمند یک برنامه کاربردی و عملیاتی در سطح حداقل 100 هزار هکتار است.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه از وضعیت اراضی حسین آباد میش مست و پروژه مقابله با بیابان زایی این منطقه بازدید کرد.

جعفریان بعد از بازدید با حضور در فرمانداری قم در دیدار با جمعی از مدیران استان با بیان اینکه هر عاملی که منابع آبی را در عرصه‌ها کم کند به عنوان ریشه و علل وقوع گرد و غبار درنظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: محدوده مدیریت گرد و غبار دیگر محدوده 30 یا 100 هزار هکتار نیست بلکه در هر جایی که دریافت منابع آب یا تامین حق‌آبه کاهش یابد با مشکل روبرو خواهیم بود و ما نیازمند یک بازنگری کلان هستیم تا بتوانیم چالش کم‌آبی که از موانع رشد و توسعه است را مهار کنیم.

وی اضافه کرد: ما اعتقاد نداریم که با پاک کردن صورت اصلی موضوع که شیوه تعامل و مدیریت منابع آب است با حذف تعداد دام یا کاهش درختکاری می‌توانیم به نتیجه برسیم، بنابراین از دید مقابله با بیابان‌زایی تقاضا داریم که در برنامه‌های توسعه استان هر اقدامی که در جهت ارتقای بهره‌وری آب و اثرات سو تغییر کاربری و اقدامات کشاورزی پایدار انجام می‌شود با توجه به وضعیت آب و خاک انجام شود.

 

 مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه موضوع گرد و غبار باید در حوزه کلان توسعه مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: تلاش ما این است که مجموعه درهم تنیده و نقش‌آفرین در حوزه مدیریت گرد و غبار را بهتر ساماندهی کنیم تا بتوانیم به نتیجه مطلوب‌تری برسیم، همانطور که رهبری هم فرمودند ما نباید فقط آمار را مدنظر قرار دهیم بلکه باید بدانیم اگر کارهای انجام شده نتیجه بخش نبوده باید روش‌ها را تغییر دهیم.

وی با بیان اینکه کشورهای مختلف تجارب مطلوبی در حوزه مقابله با بیابان‌زایی به دست آورده‌اند، گفت: امروز از فعالیت مشترک ایران و چین در حوزه مقابله با بیابان‌زایی در استان قم بازدید کردیم که یکی از رویکردهای جایگزین مالچ‌پاشی است.

جعفریان اضافه کرد: استان قم نیازمند یک برنامه کاربردی و عملیاتی حداقل در سطح 100 هزار هکتار است و با وجود اینکه برنامه‌های مطالعاتی منابع اعتباری کمتری دارند اما با پیگیری مدیرکل منابع طبیعی استان اعتبار ویژه‌ای اختصاص یافته تا مطالعات کامل‌تری برای سطح 100 هزار هکتاری استان قم انجام شود.

وی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی بیش از 60 سال است که اقدامات مختلف را در راستای مقابله با بیابان‌زایی انجام می‌دهد، گفت: منابع طبیعی به عنوان یک سازمان تخصصی اعلام می‌کند که اقدامی در حوزه مدیریت دام، پایدار است که متأثر از الگوهای مشارکتی باشد و در این راستا باید اقدامات بهبود معیشت، توانمندسازی و تشکل‌سازی دنبال شود.

جعفریان خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی اعلام کرده است که با ظرفیت‌های محلی و مردم باید بتوانیم در یک اقدام همسو با مردم الگوهای اقتصادی جدید را تعریف کنیم و مردم را به سمتی هدایت کنیم که منافع آنان تامین شود و در کنار آن منافع ملی و جهانی هم محقق شود؛ از 15 هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت استان قم باید با جدیت حراست کنیم چراکه اگر این جنگل‌ها نبودند امروز ما در استان قم شاهد بحران‌های جدی بودیم.

وی ادامه داد: ما علاقه‌مند هستیم که منابع اعتباری طرح 100 هزار هکتاری مقابله با بیابان‌زایی در استان قم تامین شود و در این راستا مشارکت جدی خواهیم داشت.

جعفریان تصریح کرد: اگر نسبت به وضعیت موجود بی‌توجهی شود استان قم در حوزه بیابان‌زایی آسیب جدی می‌بیند و این آسیب گریبان‌گیر استان‌های همجوار نیز خواهد شد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج