همزمان با سراسر کشور،؛
آغاز کاشت مردمی نهال در استان قم
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: امروز و همزمان با سراسر کشور، 1500 اصله نهال در سطحی به وسعت 7و نیم هکتار در منطقه نواران بخش مرکزی استان قم کاشته شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، محمدشعاعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، پیش از ظهر امروز با اشاره به کاشت سراسری نهال در کل کشور گفت: امروز عملیات کاشت حدود 1500 اصله نهال، در سطحی به وسعت 7و نیم هکتار با حضور گروه های مختلفی از سپاه، بسیج، جوامع محلی، ارگانها، نهادهای مختلف، اعضای جمعیت احیای انسانی، دامداران و دانشآموزان در منطقه نواران بخش مرکزی قم صورت گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم ابراز کرد: این طرح به دستور مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور و پیگیری های وزارت جهاد کشاورزی آغاز و وظیفه اجرای آن بر عهده سازمان منابع طبیعی کشور و ادارات کل منابع طبیعی در استانها میباشد.
شعاعی با توجه به تقسیمبندی که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این راستا داشته، افزود: ادارات کل منابع طبیعی کشور میبایست به مدت ۴ سال، یک میلیارد نهال تولید و کاشت داشته باشد که این مقدار، به سالی ۲۵۰ میلیون اصله نهال میرسد.
وی به سهم 8 میلیونی استان قم اشاره کرد و عنوان داشت: برنامهریزی جهت ایجاد یک نهالستان جدید در پارک جنگلی ثامن الائمه انجام شد و تا هم اکنون حدود ۶۰۰ هزار اصله نهال در این نهالستان تولید و در سال جاری از اوایل دی ماه تا پایان اسفندماه، کشت صورت میگیرد.
شعاعی با اشاره به اینکه اعتبار خاصی برای این طرح در نظر گرفته نشده، تاکید کرد: همه اقدامات از آمادهسازی عرصه ی نهالستان تا تولید نهال با مشارکت مردم، خیرین و بخشهای مختلف، مانند شهرداری، راهداری، حملونقل جادهای، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن صورت گرفته اما چون اداره کل منابع طبیعی تجهیزات خاصی در این راستا ندارد نیازمند کمک بخش صنعت، معدن و تجارت و شهرداری است تا تعهدی که بر عهده استان است به نحو احسن صورت بگیرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم تصریح کرد: این طرح در استان به ۴ بخش تقسیم شده که شامل توسعه اراضی جنگلی با گونه بادام کوهی، توسعه زراعت چوب با گونه اکالیپتوس و گز شاهی در اطرف مزارع به صورت ایجاد بادشکن می باشد.
وی در ادامه بخش سوم را به تولید و کشت گونه های فضای سبزی اختصاص داد و گفت: عموما در شهرداریها، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری، بخشداری، کارخانجات و صنایع و پادگانها میتوانند از این نهالها استفاده کرده و بخش چهارم نیز به بیابانزدایی در استان میپردازد که با توجه به شرایط منطقه و استان بیشتر تمرکز روی این مساله است.
شعاعی با اشاره به اینکه حضور در کنوانسیونهای تغییر اقلیم و مبارزه با بیابانزدایی الزاماتی دارد ابراز کرد: در این کنوانسیونها تصمیم دنیا بر این است که میزان کربن و تاثیر آن، در آتمسفر را کاهش دهد و یکی از ارزانترین و بهترین روشهای موجود تولید نهال و افزایش سرانه فضای سبز میباشد. وی در پایان با توجه به بیانات رهبری در ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۱ و کاشت سه نهال توسط هر ایرانی گفت: این طرح با اطلاعرسانی باید به گوش عموم مردم برسد و مجموعه استان و شخص استاندار محترم، هرچه بیشتر از توان و پتانسیل موجود در راستای تولید و کاشت نهال استفاده کند.
در ابتدای این مراسم زنگ سبز با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیرکل آموزش و پرورش استان قم در دبستان روستای نواران نواخته شد.
ارسال به دوست