برگزاری کارگاه آموزشی همیاران طبیعت و مراقبین سلامت
کارگاه آموزشی همیاران طبیعت و مراقبین سلامت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، در روز چهارشنبه کارگاه آموزشی همیاران طبیعت و مراقبین سلامت ناحیه 3 اداره کل آموزش و پرورش در محل سالن طبیعت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی حمیدرضا زمانی رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی با اشاره به لزوم آشنایی دانش آموزان با منابع طبیعی و فرهنگ سازی در این خصوص گفت: یکی از راه های آشنا شدن دانش آموزان با منابع طبیعی، برگزاری کلاس های آموزشی با موضوع نهال کاری و صدور کارت همیار طبیعت برای دانش آموزان است.
در ادامه مرتضی داودی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور گفت و اظهار داشت: این طرح به صورت رسمی از سال 1402آغاز گردیده و به مدت 4 سال 1 میلیارد درخت در کشور کاشت خواهد شد و سهم استان قم از این نهضت 8 میلیون در طی سال است.
معاون فنی اداره کل از برگزاری اردوهای دانش آموزی برای علاقه مندان گفت و افزود: هدف از برگزاری این اردوها، آموزش نحوه کاشت بذر، نگهداری و انتقال نهال ها به عرصه و محل اصلی کاشت توسط دانش آموزان است.
داودی گفت: در طرح هر مدرسه یک نهالستان، ادارات منابع طبیعی، بذر و گلدان را در اختیار معلمان و دانش آموزان قرار می دهند و در مدارس نهال ها پرورش داده می شود و در نهایت نهال های رشد یافته در مدرسه و یا عرصه های منابع طبیعی کاشته خواهد شد.
وی افزود: روش دیگر این است که دانش آموزان در منزل این کار را انجام دهند و بذر را در منزل پرورش داده و نهال تولید کنند.
معاون فنی اداره کل در ادامه با اشاره به مدت زمان مراقبت و نگهداری از بذرها گفت: برخی از قلمه ها و بذرها نیاز به مراقبت کمتری دارند و در مدت زمان 4تا 5 ماه رشد کرده و آماده ی انتقال به عرصه می شوند اما در برخی گونه ها، نیاز به مراقبت بیشتر است و گاهی 3 تا 4 سال زمان نیاز است تا نهال آماده ی انتقال به عرصه شود.
وی در خاتمه افزود: گونه آتریپلکس و بادام کوهی از گونه هایی هستند که نیاز آبی کمی دارند و با شرایط آب و هوای قم سازگاری خوبی پیدا کرده اند.
ارسال به دوست