یگان حفاظت اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری قم در کمین زمینخواران است
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: از یک مورد زمینخواری هم نمیگذریم، همانگونه که در 6ماهه اول امسال بیش از 200 مورد زمینخواری را شناسایی و رفع تصرف کرده ایم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم به نقل از خبرگزاری فارس، شهر قم شهری با جمعیتی قابل توجه و راهبردی اما دارای ۲آب و هوای کاملا متفاوت در داخل شهر و خارج شهر قم است.
عدهای سودجو زمینهای اطراف شهر بهویژه در بخش خلجستان و شهرستان کهک و روستاهای اطراف آن از جمله فردو و کرمجگان را تصرف کرده و در واقع در بخش خوشآب و هوای استان قم اقدام به زمینخواری میکنند.
حالآنکه این زمینها از اراضی جنگلی و مرتعی محسوب شده و متعلق به فرد یا نهاد خاصی نیست بلکه سرمایههای ملی و متعلق به تمامی مردم است. از طرفی یگان حفاظت این نهاد چشمان بینای مردم بوده و در کمین سودجویان، زمینخواران و قاچاقچیان بوتهها و درختان نشستهاست.
به همین جهت عملکرد یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان قم در شش ماه ابتدایی سال جاری را از فرمانده این یگان، عباس زینیوند، جویا شدیم. ضرورت وجود یگان حفاظت در اداره کل منابع طبیعی چیست؟ همیشه عدهای هستند تا از سرمایههای ملی سوء استفاده کنند بنابراین باید کسانی باشند که در مقابل این افراد از سرمایههای ملی حفاظت کنند.
چه احکام مهمی در حوزه زمینخواری صادر و اجرا شدهاست؟ افرادی که پوشش گیاهی، درختان و شیب کوهها را برای ساخت ساختمان، ویلا و یا کاشت درخت و ایجاد باغهای شخصی تخریب کرده بودند؛ دستگیر و مجازات شدند.
بیش از 200 مورد تبصره ذیل ماده 55 در سطحی به وسعت 127 هکتار اجرا و اراضی تصرفی، رفع تصرف شد و به اراضی جنگلی و مرتعی استان بازگردانده شد.
با تنوع جرم هم در اراضی استان قم مواجه هستید؟ دشتهای خوشآبوهوای استان قم همچنین پوشش گیاهی و بوتهای استان مورد طمع مجرمان، زمینخواران و قاچاقچیان است.
چرا بوتهکنی جرم محسوب میشود؟ جدا کردن پوشش گیاهی دشت از آن، باعث فرسایش خاک میشود و بوته کنی در مواردی جرم تلقی میشود؛ مانند کندن گیاهانی مانند: باریجه، ریواس، کنگر و امثالهم که به قصد فروش_ و نه قصد مصرف شخصی_ کنده میشوند.
یعنی میگوئید خریدن بوتههای ریواس و کنگر مساوی با خریدن کالای قاچاق است؟ خریدن ریواس و کنگر مساوی با خرید کالای قاچاق بوده و ممنوعیت شرعی دارد.
در گزارش عملکرد 6 ماههتان آمده عدهای از دامداران را نیز به عنوان مجرم دستگیر کرده اید؛ این صحت دارد؟ چرایبیرویه دامها در فصل غیر از فصل چرای دام جرم محسوب میشود. دامدارانی که پروانه چرا ندارند نیز در صورت به چرا بردن دامهای خود یا بردن تعداد بیشتری از حیوانات دامی از آنچه در پروانه چرا مجاز به آن هستند؛ جرم تلقی شده و شامل اجرای احکام قانونی میشوند.
از چرای غیرمجاز دام نیز در هزار و ۳۲۳هکتار در شش ماه اول سالجاری در قم جلوگیری شده است.
خبر آتشزدن مراتع روستایی بخاطر سهل انگاری، صحت دارد؟ بله، در روستای کرمجگان یک مورد آتشسوزی به علت سهل انگاری کشف و مهار شد. معمولا ۹۰درصد آتشسوزیهایی که کشف و به دست منابع طبیعی مهار میشود به علت سهل انگاری عوامل انسانی ایجاد میشود.
از مجرمان آلات جرم نیز کشف شدهاست؟ فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: ۱۵دستگاه، کامیون، نیسان و سواری که سرنشینان آن به قاچاق چوب اقدام کردهبودند؛ کشف شدند.
قاچاقچیان چوبهای تاغ و گز را با ماشین سواری جابه جا می کنند و به مصرف ذغال قلیون و مواد مخدر میرسانند.
چوبهایی که برای ساخت وسایل چوبی استفاده میشوند با وسایل نقلیه سنگین و وانت جابه جا میشود. در صورت مشاهده جرائم مربوط به یگان حفاظت منابع طبیعی، چگونه شمارا مطلع کنیم؟
سامانه 1504 و 139آماده دریافت هرگونه اطلاعات، شکایات، خسارت به درختان و عرصه های جنگلی و مرتعی و موارد مربوط به حمل مشکوک چوب و ... می باشد.
ارسال به دوست