صادق آبروش؛
رتبه 8 استان قم از لحاظ نسبت کانون های بحرانی به مساحت استان
رئیس اداره بیابان گفت: استان قم از لحاظ نسبت کانون های بحرانی به مساحت استان، رتبه ی هشت کشوری را داراست
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، صبح امروز کارگاه آموزشی پدافند زیستی،تثبیت شن و مقابله با بیابانزایی در هفته ی پدافند غیرعامل با حضور دبیران جغرافیا،تاریخ، انسان و محیط زیست برگزار گرديد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی مسعود مسلمی دبیرکمیته ی پدافند غیرعامل اداره کل به معرفی اشکال مختلف پدافند پرداخت و گفت: منظور از پدافند زیستی، مجموعه اقداماتی است که ذیل یک چرخه ی برنامه ریزی شده برای مقابله با تهدیدات زیستی به کار می رود و موجب حفاظت از سرمایه های ملی و زیستی می شود.
در ادامه صادق آبروش رئیس اداره بیابان به تهدیدات مختلف در حوزه ی پدافندی پرداخت و از بیوتروریسم کشاورزی گفت و اظهار داشت: تاریخچه ی آفات کشاورزی در ایران از سال 1300 ثبت شده است که برخی از این آفات و بیماری ها از کشورهای دیگر وارد ایران شده است.
وی با اشاره به وضعیت بیابان های کشور گفت: اکنون ۲۲استان کشور درگیر موضوع بیابان هستند و وضعیت برخی از این استان ها در شرایط بحرانی قرار دارد.
صادق آبروش رتبه ی استان قم را از لحاظ وسعت کانون های گردوغبار در کشور، رتبه سیزده اعلام کرد و اظهار داشت: استان قم از لحاظ نسبت کانون های بحرانی به مساحت استان، رتبه ی هشت کشوری را داراست.
رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه 5 حوزه ی آبریز استان قم معرفی کرد و گفت: عدم ورود حق آبه ی کافی به استان قم، باعث بحرانی تر شدن شرایط استان گردیده است.
وی برخي از عمده ترين پيامدهاي ناشي از بروز پديده گرد و غبار در
کلان شهر قم را این گونه مطرح کرد:
1-بخطر افتادن سلامت شهروندان درنتيجه آلودگي هوا
2-شيوع بيماريهاي قلبي تنفسي و گسترش انواع آلرژيها
3-فراهم شدن زمينه فعاليت حشرات گرما دوست موذي
4-تعطيلي مدارس و ادارات دولتي و ساير مشاغل
5-اختلال در رفت و آمد مردم و وسایل نقليه
6-بروز تصادفات منجر به جرح و فوت در سطح بالا به دليل كاهش ديد
7-بالا رفتن فزاينده مصرف آب به منظور پاكسازي اثرات گرد و غبار در سطح شهر
8-افزايش مصرف برق و استفاده از وسايل خانگي پاك كننده
9-فرسودگي زودهنگام تجهيزات حساس الكترونيك
صادق آبروش در خاتمه ضمن نمایش تصویری وضعیت کانونهای بیابانی استان قم، اقدامات صورت گرفته در حوزه ی مقابله با بیابان زایی در استان را این گونه معرفی کرد و گفت: به منظور کنترل و مدیریت کانون های بحرانی فرسایش بادی و جلوگیری از طوفان های ماسه و گرد و غبار تاکنون در استان قم بیش از 12 هزار هکتار نهالکاری، 236 هکتار مالچ پاشی توام با نهال کاری، 3000 هکتار هلالی آبگیر توام با بذرکاری و 22 کیلومتر تله رسوبگیر انجام شده است.
ارسال به دوست