معاونین سازمان منابع طبیعی کشور برای بررسی طرح زراعت چوب به خوزستان سفر کردند

تاریخ انتشار : 1403/09/06 - ساعت انتشار: ٢٢:٣٠ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاونین سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به همراه مدیران کل منطقه دو برای بررسی پیشرفت طرح‌های زراعت چوب و برگزاری کارگاه آموزشی در این زمینه، وارد استان خوزستان شدند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور- این بازدید که با هدف ارتقای سطح کیفی طرح‌های زراعت چوب در استان انجام می‌شود، نشان از اهمیت این طرح در تامین نیازهای چوبی کشور و ایجاد اشتغال دارد.
حسن وحید معاون آبخیزداری و نقی شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور در رأس هیئتی از مدیران، سحرگاه امروز به استان خوزستان سفر کرده و در اولین برنامه خود از طرح‌های زراعت چوب شهرستان شوش بازدید کردند.
این کارگاه آموزشی دو روزه فرصتی را برای تبادل نظر کارشناسان کشوری و استانی در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی طرح زراعت چوب در خوزستان فراهم آورده است.

بازدید از کارخانه پاک‌چوب شوش؛ الگویی برای توسعه اقتصادی مبتنی بر منابع طبیعی
در ادامه این سفر معاونین سازمان و مدیران کل منطقه دو منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از کارخانه پاک‌چوب شهرستان شوش، این مجموعه به عنوان یکی از موفق‌ترین نمونه‌های طرح زراعت چوب در کشور معرفی شد.
صبح امروز، هیئتی از مسئولین کشوری با حضور در کارخانه پاک‌چوب شوش، از نزدیک با روند تولید و فرآوری محصولات چوبی این مجموعه آشنا شدند.
متخصصین زراعت چوب کارخانه، ضمن تشریح فواید زیست‌محیطی طرح زراعت چوب، بر مزایای اقتصادی و اشتغال‌زایی این طرح در استان خوزستان تاکید کردند.
نقی شعبانیان، معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با اشاره به مقاومت بالای گونه اکالیپتوس در شرایط آب و هوایی خوزستان، به بررسی روش‌های آبیاری و تولید نهال در این کارخانه پرداخت.
وی همچنین به تحلیل مزایا و چالش‌های طرح‌های زراعت چوب در کشور پرداخت.
در جریان این بازدید، از نهالستان‌های کارخانه پاک‌چوب نیز دیدن کردند که در حال حاضر بیش از سه میلیون نهال در این نهالستان‌ها تولید شده است.

کارگاه آموزشی زراعت چوب؛ فرصتی برای توسعه پایدار و افزایش بهره وری
کارگاه آموزشی زراعت چوب با حضور حسن وحید معاون آبخیزداری، نقی شعبانیان معاون امور جنگل و مدیران کل منطقه دو سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، امروز در محل سالن جلسات کارخانه پاک‌چوب شوش برگزار شد.
در این نشست تخصصی، شرکت‌کنندگان به بررسی ابعاد مختلف طرح زراعت چوب از جمله مزایای اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی آن پرداختند.
همچنین، چالش‌های پیش‌روی اجرای این طرح در مناطق مختلف و راهکارهای عملیاتی برای رفع آن‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در پایان این کارگاه، پیشنهادات ارزشمندی برای بهبود و توسعه طرح زراعت چوب در سطح ملی و منطقه‌ای ارائه شد. این پیشنهادات می‌تواند به عنوان نقشه راهی برای اجرای بهتر و مؤثرتر این طرح در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

بازدید از طرح احیای طبیعت در شوش
در ادامه این سفر معاونین و مدیران کل منطقه دو سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به استان خوزستان،  از طرح نمایشی معرف زوجی آبخیزداری شهرستان شوش بازدید به عمل آمد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان در این بازدید ضمن ارائه گزارشی جامع از وضعیت فعلی این طرح، به اهمیت آن در پایش و ارزیابی اثرات اقدامات احیایی بر روی عرصه‌های طبیعی اشاره کرد.
تجری افزود: این حوزه از سال ۱۳۸۰در دستور کار قرار گرفته و از سال ۱۳۸۶به صورت مستمر مورد پایش قرار دارد.
وی گفت: این حوزه با هدف برداشت آمار بارندگی، فرسایش خاک و تاثیر اقدامات احیایی بر روی عرصه ایجاد شده و به صورت روزانه از این طرح آمار‌های هواشناسی دریافت می‌شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خوزستان در پایان افزود: در این منطقه تغییراتِ صورت گرفته پایش و رصد می‌‌شود و این تغییرات به صورت آنلاین ثبت شده و نهایتا اقدامات لازم در این حوزه صورت می‌گیرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here