۳۲۶ هکتار از عرصه‌های طبیعی کردستان رفع تصرف شد

تاریخ انتشار : 1400/07/25 - ساعت انتشار: ١٣:٢٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

۵۷۲ فقره پرونده تخریب و تصرف عدوانی نیمه نخست امسال در اجرای مفاد ماده ۵۵ تشکیل و ۳۲۶ از اراضی منابع طبیعی این استان با صدور حکم قضایی رفع تصرف شد.

۵۷۲ فقره پرونده تخریب و  تصرف عدوانی  نیمه نخست امسال در اجرای مفاد ماده ۵۵ تشکیل و ۳۲۶ از اراضی  منابع طبیعی این استان با صدور حکم قضایی رفع تصرف شد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- پیمان فتاحی مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اظهار کرد: این میزان اراضی رفع تصرف شده براساس آرای اجرایی صادره واحدهای اجرای احکام دادگستری شهرستان‌ها انجام شده است.

وی اضافه کرد: در اجرای ماده ۵۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع یک هزار و ۹ پرونده در مدت یاد شده برای تخریب و تصرف عدوانی در سطح ۹۹۸ هکتار تشکیل شد.

فتاحی افزود: در این مدت جرایم و تخلفات ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع در خصوص قطع  درختان ۸۱ فقره پرونده برای  پنج هزار و ۵۳۷ اصله درخت و نهال به مراجع قضایی ارسال شد.

وی تاکید کرد: اطلاع رسانی، آگاهی‌بخشی، فرهنگ‌سازی، آموزش، توانمندسازی و گسترش مشارکت مردم در طرح‌های منابع‌طبیعی در تمام برنامه‌ها مورد تاکید است به طوری اداره کل منابع طبیعی  و آبخیزداری کردستان با حمایت و همکاری خانه مطبوعات و رسانه های استان کردستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری کردستان و صدا و سیمای مرکز استان، نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه را با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیای توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانه‌های استان ، مردم و بهره برداران در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری را برگزار می‌کند.

مسئول روابط عمومی منابع طبیعی کردستان افزود: در ضمن تولید و  پخش انیمیشن های آموزشی  نمایشهای طنز و گزارشهای خبری در شبکه های اجتماعی، رسانه‌ها و صدا و سیما، تولید اینفوگرافی‌های آموزشی پیشگیری از حریق و رفع تصرف، توزیع تراکت و انتشار پیام در اماکن عمومی و فضای مجازی و نقاط بحرانی و نصب پوستر و بنر از دیگر اقدامات این اداره‌کل در راستای فرهنگ‌سازی بوده است.

  وی خاطرنشان کرد: برای هر سه بخش شعار سال ۱۴۰۰ اعم از تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها، ۱۴ اقدام محوری در قالب طرح ۱۴۰۰*۱۴*۳ در نظر گرفته شده است ‏که نتیجه آن، تقویت حفاظت، احیاء و بهره‌برداری اصولی منابع‌طبیعی کشور خواهد بود.‏

فتاحی یادآور شد: برخی از کشاورزان به اشتباه بقایای گیاهان در مزارع را آتش می زنند این اقدام تاثیری بر اهداف مدنظر ندارد و فقط  باعث سوختن و از بین رفتن گیاهان می شود ، همچنین  به همراه آن بافت خاک نیز آسیب می بیند و در برابر باران و باد بسیار سست شده و با کمترین باران ، شاهد فرسایش خاک و بروز سیل خواهیم بود .

وی تاکید کرد:  برابر ماده ۲۰ "قانون هوای پاک" مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد و علاوه بر این ماده قانونی در خصوص  آتش زدن درختان جنگلی، بوته‌ها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات بر اساس ماده ۶۷۵ و  ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ و ماده ۴۷ قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع آتش زدن در جنگل و مرتع  جرم محسوب می‌شود.

فتاحی اضافه کرد: در حال حاضر ۹ هزار و ۹۹۴ پرونده جرایم و دادخواست های حوضه اراضی ملی در دادگستری در حال رسیدگی است.

وی گفت: در شرایط مطلوب صیانت و حفاظت از هر ۱۰ هزار هکتار جنگل و هر ۵۰ هزار هکتار مرتع به تفکیک یک نفر نیروی آموزش دیده و متخصص نیاز است و انتظار می‌رود خود مردم و فعالان منابع طبیعی نیز به عنوان حافظان انفال الهی در این خصوص همکاری و مشارکت فعالانه در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند تا بتوان این ثروت‌های خدادادی را به خوبی حفاظت کرد.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت جنگل و مرتع  گزارش دهند.

در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره‌برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here