سمنان/ ۱۲ هزار مترمکعب طرح‌های آبخیزداری در دامغان اجرا شد

تاریخ انتشار : 1400/08/09 - ساعت انتشار: ١٢:٤٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۱۲ هزار متر مکعب عملیات آبخیرداری مانند ساخت بند سنگ و ملات از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در دامغان اجرایی شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۱۲ هزار متر مکعب عملیات آبخیرداری مانند ساخت بند سنگ و ملات از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در دامغان اجرایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها  و مراتع به نقل از ایرنا، جعفر مرادی حقیقی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۱۲ هزار متر مکعب عملیات آبخیرداری مانند ساخت بند سنگ و ملات طی چند سال گذشته در روستاهای حوضه آبخیز شهرستان دامغان اجرا شد.

وی ادامه داد: این حجم از طرح‌های آبخیزداری در حوضه‌های آبخیز روستاهای اگره، سرخده و سیاه پره دامغان ساخته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به خسارت زیاد وارد شده به باغ‌ها و خانه‌های مردم روستاهای دامغان به دلیل بارش باران‌های سیل‌آسا، افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری نقشی مهم در ایمن سازی سرمایه‌های مردم و زیرساخت‌های شهری و روستایی در مقابله با سیل دارد.

مرادی حقیقی تصریح کرد: اجرای طرح های آبخیزداری در مسیر سیلاب در افزایش حجم سفره‌ آب‌های زیر زمینی، ذخیره سازی آب و جلوگیری از فرسایش خاک کمک کننده است.

وی یادآور شد: تلفات و هدر رفت منابع آب و خاک طی چند دهه اخیر در اثر عوامل انسانی و اقلیمی شدت فزاینده‌ای یافته و تبعات اقتصادی و اجتماعی فراوانی به همراه داشته است و اجرای طرح های آبخیزداری سدی در مقابل بروز جنین پدیده‌های فاجعه‌بار است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش نرخ تولید رسوب و کاهش عمر مفید مخازن سدها، از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش تولیدات کشاورزی و همچنین کم آبی از دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی و هدر رفت منابع آب و خاک است و اجرای طرح‌های آبخیزداری یکی از روش های مناسب برای مدیریت صحیح منابع آب و خاک است.
وی اضافه کرد: با توجه به اعتبارات تخصیص یافته و اقدامات صورت گرفته طی سال های اخیر، می‌توان گفت خسارت ناشی از سیلاب در استان سمنان کاهش یافت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: شناخت حوضه آبخیز و مسائل مربوط به آن و همچنین اولویت بندی اجرای طرح‌های آبخیزداری متناسب با ظرفیت‌های موجود یکی از ضروریات برای احیای منابع آب و خاک و مقابله با خشکسالی و کم آبی و پدیده بیابانزایی است.

براساس این گزارش، از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here