- جنگل(forest) چیست؟
- جنگل منطقه وسیعی پوشیده از درختان، درختچهها و گونههای علفی است که همراه با جانوران وحشی نوعی اشتراک حیاتی گیاهی و جانوری را تشکیل داده و تحت تأثیر عوامل اقلیمی و خاکی قادر است تعادل طبیعی خود را حفظ کند. برخی از فوايد درختان عبارتند از: توليد اكسيژن، جذب گرد و غبار، گاز كربنيك و ديگر گازهای شيميايی موجود در هوا، جلوگيری از نفوذ سر و صدا و تشديد آلودگیهای صوتی در شهرها
- چگونه از جنگل محافظت کنیم؟
- با رعايت اصول حفاظت از عرصههای منابع طبيعی، به این روشها: خودداري از روشن نمودن آتش در جنگلها و مراتع، بر حذر كردن كودكان از بازی با كبريت و فندك و روشن نمودن آتش در عرصههای منابع طبيعی، خودداری از انداختن ته سيگار روشن و بطریهای شيشهای در جنگلها و مراتع، عدم توسعه باغات، مزارع، تأسيسات و . . . با هدف سودجوئی و تعرض به منابع طبيعی، دم قطع غيرمجاز درختان جنگلی و بوتههای مرتعی جهت مصارف سوختی، ساختمانی، زراعی و . . .، عدم چرای بیرويه و خارج از ظرفيت مراتع و جلوگيری از ورود دام به جنگل، عدم حك يادگاری و كت زدن (زخمی كردن) بر روی تنههای درختان، عدم شخم و شيار در جهت شيب قالب و جلوگيری از فرسايش، آموزش اهميت منابع طبيعی و حفاظت از اين منابع به كودكان و نوجوانان ضمن اينكه حفاظت از سطح گسترده منابع طبيعی كشور، بدون حضور و هماهنگی مجدانه نيروهای مردمی امری محال و غير ممكن میباشد. لذا اين نيروها میتوانند به صورتهای انفرادی، گروهی و يا در قالب تشكلهای غير دولتی مانند NGOها و به روشهای زير با سازمان ارتباط مستقيم داشته باشند.، مشاركت در طرح همياران طبيعت: در اين طرح افراد به صورت انفرادی يا گروهی و با انگيزههای غير انتفاعی و معنوی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداری كشور و دفاتر تابعه را در پيشبرد اهداف عاليه كه همانا حفظ، احياء، توسعه و بهرهبرداری مستمر و اصولی از منابع طبيعی میباشد ياری مینمايند. داوطلبين گرامی میتوانند به ادارات كل منابع طبيعی استانها و يا واحدهای تابعه مراجعه نمايند.، همچنين تلفن امداد جنگل و مرتع (09696 یا 1504) كه در استانهای كشور به صورت رايگان و شبانهروزی اخبار و حوادث از جمله حريق، تخريب، تصرف، قطع غير مجاز درخت و درختچه و بوته و نهال، قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی، شيوع آفات و اراضی گياهی، چرای غير مجاز و بیش از ظرفيت در عرصهها و . . . را از هموطنان دريافت و در اسرع وقت نسبت به پيگيری موضوع اقدام مینمايد.
سوالات مربوط به درخواست مجوز حمل ذغال
1. چگونه مي توانيم مجوز حمل ذغال از اداره كل منابع طبيعي اخذ نماييم؟
-با مراجعه به اداره كل همراه با درخواست كتبي تاييد شده از سوي شوراي اسلامي روستا و دو بار بازديد از روند توليد ذغال مي توانيد مجوز لازم را براي حمل ذغال از منابع طبيعي دريافت نماييد..
2. آيا نياز به بازديد كارشناس اداره منابع طبيعي قبل از آغاز توليد ذغال مي باشد؟
- بله
3. در صورتيكه كليه مدارك و مستندات لازم كامل باشد طي چند روز مي توانيم مجوز را دريافت نمايم؟
-8 روز
4. مجوز صادره چند روز اعتبار دارد؟
-حداكثر 2 روز و براي وسيله نقليه مشخصي كه توسط متقاضي معرفي مي گردد، صادر خواهد شد.
سوالات مربوط به درخواست ايجاد بوستان روستايي
1. روند درخواست و ايجاد بوستان روستايي چند روز طول مي كشد؟
-در صورت تكميل بودن مدارك و مستندات مورد نياز حدود102 روز
2. با توجه به حالت مشاركتي وظايف اداره كل منابع طبيعي چيست؟
-واگذاري عرصه، اهدا نهال و خدمات فني و كارشناسي
|