ابتکار میراث سبز ابیجان

تاریخ انتشار : 1401/03/09 - ساعت انتشار: ١٤:٣٦ - گروه خبری : اخبار سازمان

ساغرداراب زند- پانزدهمین نشست کنفرانس اعضاء متعاهد کنوانسیون مقابله با بیابان زایی سازمان ملل متحد که از تاریخ 17 تا 30 اردیبهشت در ابیجان-ساحل عاج برگزار گردید، میراث سبز ماندگاری را در ابیجان به جهت برگزاری مراسم درختکاری با حضور پاتریک آچی نخست وزیر ساحل عاج، اعضای دولت و ابراهیم تیاو دبیر اجرایی کنوانسیون مزبور به جا خواهد گذاشت.

این رویداد در محل کنفرانس یاد شده و در محوطه هتل سوفیتل در روز جهارشنبه  18 می 2022 برگزار شد تا تعهد قاطع و محکم کشور ساحل عاج را نسبت به ابتکار برنامه میراث سبز ابیجان که در این کنفرانس مطرح گردید، نشان دهد.
در همین ارتباط، نخست وزیر کشور ساحل عاج در روز 9 می 2022 ( 19 اردیبهشت 1401) در نشست سران کشورهای عضو کنوانسیون یادشده  از ابتکار میراث سبز آبیجان  رونمایی نمود. هدف اصلی این ابتکار که توسط مسئولان کشور ساحل عاج  طراحی و تدوین شده، مقابله  با بیابان‌زایی و پیامد های آن به ویژه بر تولیدات کشاورزی بوده است.
     ابتکار مزبور، برنامه‌ای جامع و یکپارچه بوده که اصلی ترین هدف آن، در درجه اول ایجاد شرایط زیست‌محیطی پایدار و متعاقب آن ارتقاء نقش بخش کشاورزی در تولید اشتغال‌زایی و در‌آمدزایی است. سومین و آخرین هدف مهم آن نیز تضمین رسیدن به یک برابری و توازن اجتماعی در میان تمام اقشار جامعه و کمک به آن ها در دسترسی به رژیم‌های غذایی و زندگی سالم می‌باشد
     برنامه 5 ساله میراٍث ابیجان  یک رویکرد جامع و خلاقانه بوده که بودجه ای در حدود 1.5 میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است. این برنامه دارای چهار محور اصلی به شرح ذیل می باشد:
 * احیاء جنگل ها و مقابله با جنگل زدایی با  هدف احیاء 20 درصد از پوشش جنگل‌های کشور ساحل عاج در بازه زمانی 10 سال.
 * بهبود روند تولید محصولات کشاورزی از طریق مکانیزاسیون مناسب و احیاء خاک،
 * تلاش در راستای ایجاد ثبات و پایداری بیشتر در زنجیره‌های غذایی فعلی همراه با پردازش های قابل ملاحظه محلی که منجر به  اشتغال‌زایی و تولید درآمد به ویژه برای زنان و جوانان می‌شود،
 *شناسایی زنجیره‌های غذایی با ارزش، که در عین حال باعث تخریب خاک نشده و در برابر تغییرات اقلیمی  تاب آوری لازم را داشته باشند.
در همین راستا، نخست وزیر کشور ساحل عاج اظهار داشت این ابتکار قابل تعمیم به سایر کشورها بوده و اصول و ضوابط اصلی آن می تواند برای همه کشورهایی که با چالش های بیابان زایی و جنگل زدایی مواجه اند ، اعمال گردد.

     بخش خصوصی و شرکای توسعه ای با مشارکت یکدیگر این برنامه را اجرا خواهند نمود و پیش از این نیز بانک توسعه آفریقا  مبلغ 500 میلیون دلار، تیم اروپایی متشکل از اتحادیه اروپا و بانک سرمایه گذاری اروپا  مبلغ 502 میلیون یورو، صندوق بین المللی توسعه کشاورزی (IFAD) 130 میلیون دلار، برنامه عمران ملل متحد (UNDP) 30 میلیون دلار، بانک توسعه غرب آفریقا  (BOAD)مبلغ 370  میلیارد  فرانک سی اف ای  و موسسه بان‌کی مون 100   میلیون دلار به این برنامه کمک نموده اند. و پس از آن و از تاریخ 9 ماه می سال 2022 تا کنون این کشور بیش از یک میلیارد دلار بودجه برای این برنامه جدید جمع‌آوری کرده است.
     بر اساس بیانیه سران کمیسیون جامعه اقتصادی کشور های غرب آسیا(ECOWAS)  در 12 دسامبر 2021 میلادی درخصوص تغییرات اقلیمی ، کمیسیون مزبور کشورها را به توسعه و اجرای  برنامه‌های منطقه‌ای یکپارچه تغییرات اقلیمی برای بهبود وضعیت کشاورزی، دامداری، منابع آب، جنگل‌داری، احیاء اراضی تخریب‌یافته و حفاظت از اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی تشویق و ترغیب می‌نماید. قطعاً چنین ابتکارهایی، بهره مندی نسل‌های آتی از همان زیبایی، وفور منابع و پایداری کره زمین به عنوان سرچشمه حیات را تضمین می نماید.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here