سومین نشست کمیته سازمان های مردم نهاد کارگروه ملی مقابله با بیابان زایی
سومین نشست کمیته تشکلها و نهادهای اجتماعمحور با حضور نمایندگان تشکل ها، مدیران و کارشناسان دفاتر ستادی، اعضای دبیرخانه کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی و حضور مجازی نمایندگان و دبیران تشکل ها در 28 استان روز سه شنبه در محل سالن جلسات معاونت آبخیزداری سازمان برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی - در این نشست پس از ارائه معرفی و ساختار کمیته سازمانهای مردم نهاد توسط سعید طهماسبیان رئیس کمیته وعضو کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی، مدیر کل دفتر امور بیابان با استناد به قانون کنوانسیون مقابله با بیابان زایی بر ضرورت بهره برداری موثر از ساختارهای مردمی و اجتماع محور در جهت پایداری مدیریت تخریب سرزمین و با در نظر گرفتن ملاحظات نظام حاکمیتی کشور تاکید کرد.
دکتر وحید جعفریان همچنین نقش تسهیلگری این سازمان ها را در چالش های پیش رو درطرح گزارش کشوری و نیز ارائه ملزومات طرح مردمی سازی اقدامات بیابان زدایی از جمله کاشت یک میلیارد نهال در کشور را بسیار حائز اهمیت دانست.
در ادامه این نشست مهندس میرقاسمی و خانم دکتر نقی زاده در خصوص نقش تشکل های مردم نهاد در مقابله با بیابان زایی و مدیریت پایدار تخریب سرزمین، نقش آفرینی تشکل های کشور در حوزه بین المللی و نیز در هدفگذاری و اجرای طرح "ایران بدون تخریب سرزمین" مطالبی را ارائه دادند.
سپس طهماسبیان ضمن ارائه برنامه ها ومدل پیشنهادی این کمیته، مطالبه گری، نقش مشورتی، حکمروایی، ظرفیت سازی و افزایش آگاهی را به عنوان چهار نقش محوری تشکل های مردم نهاد عنوان کرد.
در پایان و پس از اظهار نظرات اعضای جلسه، مهندس عبدالحسینی کارشناس دبیرخانه کارگروه ملی مقابله با بیابن زایی، تدوین و اجرای پروژه های کوچک مقیاس مردمی را به عنوان راهکاری برای مشارکت تشکل های اجتماع محور در پروژه های منابع طبیعی معرفی نموده و بررسی ملزومات و موانع موجود را ضروری برشمرد.
عبدالحسینی به ضرورت راه اندازی و فعال شدن سایت کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی به عنوان یک کانال ارتباطی بین مردم و مسئولین اشاره کرد و افزود: این سایت می تواند در بهره برداری و به اشتراک گذاری گزارش اقدامات سازمان های مردم نهاد بسیار اثر گذار باشد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |