اختصاص ۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی ایلام به طرح زراعت چوب
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان مصوب شد ۴ هزار هکتار از اراضی ملی و کشاورزی استان ایلام به زراعت چوب اختصاص یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام از اختصاص 4 هزار هکتار اراضی کشاورزی ایلام به طرح زراعت چوب در سفر اخیر ریاست جمهوری به این استان ستان مصوب شد ۴ هزار هکتار از اراضی ملی و کشاورزی استان ایلام به زراعت چوب اختصاص یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها و مراتع به نقل از خبرگزاری صدا و سیما- رضا احمدی در بازدید از طرح زراعت چوب در بخش دشت عباس دهلران افزود: باتوجه به ممنوعیت قطع درختان جنگلهای طبیعی شمال و نیاز کارخانه های صنایع چوب و کاغذ کشور به چوب، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال های اخیر طرح زراعت چوب در سطح کشور به اجرا در آورده است.
وی عنوان کرد: برای اجرا و تکمیل ۴ هزار هکتار زراعت چوب بالغ بر ۴ میلیون اصله نهال اُکالیپتوس نیاز است که این رقم در نهالستانهای گرمسیری دهلران و مهران تولید و به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
احمدی ظرفیت های مناسب و وسعت قابل توجه اراضی ملی و زراعی شهرستان دهلران را مستعد زراعت چوب دانست و تصریح کرد: استقبال کشاورزان دهلران باعث شده درصد بیشتری از این طرح در موسیان و دشت عباس اجرا شود.
نصراله پارسه رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دهلران نیز از افزایش میزان تولید نهال در نهالستان دهلران از ۳۵۰ هزار اصله در سال به یک میلیون ۲۰۰ هزار اصله خبر داد و افزود: با توجه به بالا آمدن سطح آبهای زیر زمینی در منطقه دشت عباس و امکان باتلاقی شدن و تبدیل اراضی به نیزار، بخش قابل توجهی از طرح زراعت چوب در زمین های این بخش اجرا می شود.
معاون استاندار و فرماندار ویژه دهلران نیز از استقبال بخش خصوصی برای ایجاد کارخانه و صنایع تبدیلی و تکمیلی صنعت چوب در دهلران خبر داد و گفت: همزمان با افزایش سطح زیر کشت و توسعه این طرح، بخش خصوصی با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری آماده ایجاد صنایع وابسته در این شهرستان است.
مجید عسگری با بیان اینکه این سرمایه گذار تمام دستگاه های مورد نیاز برای ایجاد صنایع چوب را وارد کشور کرده است گفت: با ایجاد صنایع چوب در شهرستان دهلران زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر فراهم میشود که برای تسریع در ایجاد این کارخانه نشستی با سرمایه گذار انجام شده است و قطعا با ایجاد صنایع چوب علاوه بر اشتغال در منطقه شاهد توسعه زراعت چوب در شهرستان خواهیم بود.
زراعت چوب در استان ایلام و بویژه در شهرستان دهلران از سال ۱۳۹۵ به صورت آزمایشی آغاز شده و با توجه به درآمد زایی بالای آن، جایگاه مناسبی در بین کشاورزان و مجریان طرحهای زراعت چوب بدست آورده است.
بهره برداری از چوب تنه درختان اکالیپتوس هر ۴ تا ۵ سال یکبار صورت می گیرد و این امکان وجود دارد تا سال های متمادی چوب مورد نیاز صنایع وابسته تامین و علاوه بر حفظ درختان جنگل های طبیعی شمال، رونق اقتصادی برای کشاورزان را نیز به همراه خواهد داشت.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |