برداشت محصولات جنگلی و مرتعی جنوب کرمان ملزم به دریافت مجوز
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: اولویت بهرهبرداری از محصولات فرعی جنگل و مرتع و اخذ مجوزهای لازم در جنوب کرمان با گروه های خاصی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه جنوب کرمان گفت: اولویت بهرهبرداری از محصولات فرعی جنگل و مرتع و اخذ مجوزهای لازم در جنوب کرمان با گروه های خاصی است.
حمزه احمدی افزود: منطقه جنوب کرمان با داشتن مراتعی در سطح یک میلیون و ۹۴۱ هزار هکتار و همچنین ۴۸۳ هزار هکتار جنگل، دارای گیاهان جنگلی و مرتعی طبیعی بوده که برخی از این گیاهان به صورت دارویی، خوراکی و ادویهای قرنها مورد استفاده قرار میگیرند.
وی اظهار کرد: برخی با برداشتهای بیرویه و غیراصولی علاوه بر آسیب به مراتع و درختان جنگلی، موجب کاهش سطح و توان تولیدی و در نهایت نابودی این گیاهان میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان حفظ، احیاء، توسعه و بهرهبرداری را از ارکان اصلی وظایف منابع طبیعی دانست و گفت: بهرهبرداری از گیاهان دارویی مراتع، تابع ضوابط خاصی است و بهرهبرداری باید براساس یک طرح مدون انجام گیرد، در غیر این صورت، بهرهبرداری غیراصولی و بیرویه، باعث تخریب و کاهش پوشش گیاهی، فرسایش خاکی و بادی، کاهش تولید اکسیژن و آب شیرین و در نهایت باعث تبدیل مرتع به بیابان میشود.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین دلیل بهرهبرداریهای غیرمجاز، نداشتن آگاهی از نحوه برداشت و زمان مناسب است که با بهره گیری از دانش بومی و آموزشهای فنی میتوان بدرستی از این نعمت خدادادی استفاده کرد و به بالا رفتن اقتصاد منطقه کمک کرد.
احمدی بیان کرد: نباید به رویشگاههای جنگلی و مرتعی نگاه تجاری داشت؛ بلکه اولویت نخست حفظ سرمایه اصلی؛ یعنی همان درختان بنه و بوتههای بادام کوهی است و در کنار حفظ و نگاهداری، درآمدزایی هم باید ایجاد شود.
به گفته وی اولویت بهرهبرداری از محصولات فرعی جنگل و مرتع و اخذ مجوزهای لازم با بهره برداران طرحهای مرتعداری یا دارای پروانه چرای دام، جوامع محلی، بهره برداران عرفی، تشکلهای مردم نهاد و فارغ التحصیلان بخش منابع طبیعی و کشاورزی است تا از این طریق، انگیزه مشارکت ذینفعان اصلی در حفاظت از جنگلها و مراتع فراهم شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: مهم ترین گونههای گیاهان دارویی قابل برداشت از سطح مراتع و جنگلهای جنوب کرمان آویشن، آنغوزه تلخ، زیره سیاه، بادام کوهی و بنه است و یکی از راههای ایجاد و ترغیب جوامع محلی این است که مراتع و جنگلها را اقتصادی کنیم تا در معیشت و زندگی مرتعداران و جوامع محلی تأثیرگذار باشد و سبب افزایش درآمد خانوارها شود.
وی بر تهیه طرحهای بهره برداری به صورت قانونی با اولویتهای اعلام شده تاکید کرد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |