تولید و کاشت شانزده میلیون اصله نهال طی چهار سال در استان مرکزی

تاریخ انتشار : 1401/11/11 - ساعت انتشار: ١٣:٢٥ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: طی چهار سال آینده باید شانزده میلیون اصله نهال در استان تولید و کشت شود.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- عبدالحسین محمدی هشتم بهمن در حاشیه جلسه هم اندیشی با سازمان های مردم نهاد در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اظهار کرد: طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور توسط رییس جمهوری، مطرح و به استان ها ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه پیرو این طرح شانزده میلیون نهال در استان مرکزی کاشته می شود، گفت: در این راستا طی چهار سال شانزده میلیون اصله نهال در استان، تولید و در عرصه های منابع طبیعی و اراضی مستعد و اطراف صنایع کاشته می شود.

محمدی بیان کرد: به منظور اجرای این طرح با سمن ها جلساتی برگزار شد تا بتوانیم این طرح را به خوبی در استان صنعتی مرکزی که درگیر آلودگی است، اجرایی کنیم و صنایع نیز یکی از ارکان مهم این طرح با توجه به مسئولیت های اجتماعی شان هستند.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط زیست محیطی استان مرکزی، صنایع باید حتما در چنین طرح هایی مشارکت داشته باشند، گفت: این صنایع باید منابع طبیعی را در تولید سالانه چهار میلیون اصله نهال کمک کنند و آلودگی که مردم را آزار می دهد کنترل شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، کاملا مردمی است و مردم نیز باید مشارکت ویژه داشته باشند تا با کمک صنایع ضمن کاشت درخت بیشتر در استان، کار علمی و نظارت مناسب شکل گیرد. رتبه کشورها براساس تولید دی اکسیدکربن سنجیده می شود و باید با این اقدام رتبه کشور را در این راستا کاهش دهیم.

براساس این گزارش، در این جلسه رییس هیات مدیره شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی بیان کرد: سازمان های مردم نهاد سه شوظیفه اصلی نشر آگاهی، مطالبه گری و انجام اموری که دولت و حاکمیت قادر به انجام آن نیست را عهده دار هستند.

دکتر سیاوش آقاخانی با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور و سهم شانزده میلیونی استان مرکزی از این طرح، گفت: در این حوزه باید مردم را به شکل درستی آگاه کنیم و دستگاه های اجرایی نیز باید در این آگاهی بخشی دخیل شوند تا آگاهی عمومی شکل گیرد و این مسئله مطرح شود که برای عبور کشور از وضعیت فعلی، کاشت نهال، بهبود وضعیت خاک، افزایش سطح آب های زیرزمینی، ایجاد گونه های مختلف گیاهی و حمایت از گونه های جانوری و مدیریت بحران ریز گرد و آلودگی صنایع را به دنبال خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه نشر آگاهی در این طرح قطعا یکی از مسئولیت های سازمان های مردم نهاد است و پس از آن باید رویکرد مطالبه گرایانه داشته باشند، افزود: این طرح باید در سه فاز تعریف شود که فاز نخست آن همکاری در اجرای طرح است، سازمان های مردم نهاد در بحث تامین نهاده ها همچون تولید و خرید نهال توسط مردم می توانند مشارکت داشته باشند و وظایف دستگاه های مسئول در این عرصه را نیز رصد کنند؛ کاشت نهال نیز امر بسیار مهمی است؛ مشارکت آگاهانه مردم در این طرح با راه اندازی کمپین ها و طرح هایی جهت جلب و ترغیب مردم به این سمت باید از سوی سمن ها اجرایی شود.

آقاخانی با بیان اینکه این رسم همیشه بوده است که برای فوت و یادبود یک شخص گل استفاده می شود، در حالی که می توان به یاد فرد متوفی یک نهال کاشته شود، اظهار کرد: در فاز سوم مطالبه گری سمن ها، پس از کاشت نهال، مسئله نگهداشت و فرهنگ درخت یاری باید دنبال شود و سمن ها در قالب پروژه های بین المللی همچون طرح ترسیب کربن می توانند به پیشبرد این طرح و نگهداری درختان با حضور مردم در کنار حاکمیت کمک کنند.

وی تصریح کرد: برای حفظ اکوسیستم کشور باید بحث نهال کاری با قدرت اجرایی شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here