اجرای پروژه‌های صندوق توسعه ملی در هشت حوزه آبخیز استان قم/ مدیریت نادرست منابع آبی عامل پیدایش کانون‌های تولید ریزگرد است

تاریخ انتشار : 1397/11/08 - ساعت انتشار: ١٨:٠٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

دبیر ستاد اجرایی پروژه‌های صندوق توسعه ملی در استان قم گفت: امسال با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی پروژه‌های آبخیزداری استان قم در حوزه‌های آبخیز چاله گنبد، خدیجه خاتون، وشنوه، حصارسرخ، علی‌آباد نیزار، نیزار، وسف و محمود آباد نیزار با عملیات‌های مکانیکی و بیولوژیکی اجرا می‌شود تا در سال‌های آینده بتوانیم به رونق و توسعه بخش کشاورزی برسیم.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، شاهپور ابراهیمی طی گفت‌وگویی با بیان این که متاسفانه در چند سال اخیر با افزایش ریزدگردها، کاهش منابع آبی و خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب­ها روبرو بوده‌ایم، اظهار کرد: این امر موجب جلوگیری از توسعه کشاورزی و آلودگی هوا شده و مشکلات بسیاری را برای مردم کشور به دنبال داشته است.
وی اضافه کرد: با توجه به افزایش مشکلات مختلف در حوزه منابع طبیعی با نظر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از محل صندوق توسعه ملی 200 میلیون دلار برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و 160 میلیون دلار برای کنترل بیابان‌زایی و ریزگردها اختصاص یافته است که این امر توجه ویژه ایشان به مباحث مرتبط با منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست را نشان می‌دهد که امیدواریم با همت مسئولان و دست‌اندرکاران در سال‌های آینده نیز این روند استمرار یابد تا کشور بتواند در شاخص‌های زیست محیطی و حفاظت از منابع طبیعی به جایگاه مورد نظر برسد.
معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از مشکلات این استان در حوزه منابع طبیعی یاد کرد و گفت: 105 هزار هکتار کانون تولید ریزگرد در استان قم وجود دارد و بیش از 400 هزار هکتار از مساحت این استان مستعد بیابانی شدن است که در راستای مقابله با این تهدید مطالعات انجام و پروژه‌های مختلف اجرا شده و امیدواریم بتوانیم از گسترش کانون‌های تولید ریزگرد جلوگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات استان قم پراکندگی بارندگی در این استان است به صورتی که بارش‌ها حالت رگباری و پراکنده دارد و این امر موجب بروز سیلاب‌ها در برخی از مواقع سال می‌شود درحالی‌که اگر این آب‌ها را مدیریت و به سفرهای زیرزمینی منتقل کنیم علاوه برکاهش خسارت سیل می‌توانیم افزایش سطح سفره‌های زیرزمینی، توسعه کشاورزی و بالابردن سطح درآمد مردم را رقم بزنیم.
ابراهیمی از فعالیت‌های انجام شده در معاونت آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در راستای جلوگیری از وقوع سیل یاد کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای مدیریت و کنترل سیلاب‌ها در قم با رویکرد تغذیه سفره‌های زیرزمینی در راستای توسعه کشاورزی در روستاهای بالادستی دنبال می‌شود.
وی تصریح کرد: امسال با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی پروژه‌های آبخیزداری استان قم در حوزه‌های آبخیز چاله گنبد، خدیجه خاتون، وشنوه، حصارسرخ، علی‌آباد نیزار، نیزار، وسف و محمود آباد نیزار با عملیات‌های مکانیکی و بیولوژیکی اجرا می‌شود تا در سال‌های آینده بتوانیم به رونق و توسعه بخش کشاورزی برسیم.
ابراهیمی با تاکید بر این که بیش از 80 درصد بارش‌ها در استان قم تبخیر و از دسترس خارج می‌شود، گفت: مهم‌ترین هدف آبخیزداری در قم هدایت روان آب‌ها به سفرهای زیرزمینی و جلوگیری از تبخیر آب‌های سطحی است.
وی از مدیریت نادرست منابع آبی در کشور به‌عنوان عامل پیدایش کانون‌های تولید ریزگرد و کاهش رونق کشاورزی یاد کرد و افزود: بهره‌برداری بی‌رویه و استفاده نادرست از اراضی به سرمایه‌های ملی و در نهایت به مردم ضربه می‌زند.
دبیر ستاد اجرایی پروژه‌های صندوق توسعه ملی در استان قم خاطرنشان کرد: مردم باید نسبت به طرح‌های مشارکتی منابع طبیعی از جمله کشت گونه‌های سازگار با مناطق خشک و دخل و تصرف نکردن در مراتع و جنگل‌ها اهتمام جدی داشته باشند همانطور که در سال‌های گذشته به صورت ویژه با دریافت تسهیلات بانکی از منابع طبیعی و ایجاد دیوارهای ساحلی در کنترل سیلاب‌ها مشارکت مطلوبی داشتند.


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج