طرح های آبخیزداری مانع از بروز سیل در قم شد

تاریخ انتشار : 1398/01/18 - ساعت انتشار: ١٥:٤٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون امور عمرانی استاندار قم گفت: طرح های آبخیزداری که از سال های گذشته تاکنون در استان انجام شده است، مانع از بروز سیل در بخش کهک و منطقه پردیسان قم شد.

معاون امور عمرانی استاندار قم گفت: طرح های آبخیزداری که از سال های گذشته تاکنون در استان انجام شده است، مانع از بروز سیل در بخش کهک و منطقه پردیسان قم شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم به نقل از ایرنا، محسن بهشتی روز شنبه در نخستین جلسه شورای اداری قم در سال 98، افزود: با وجود این که منطقه پردیسان از بارندگی شدید آسیب پذیر بود، ولی به دلیل طرح های آبخیزداری که در بالادست آن انجام شده بود، هیچ خسارتی گزارش نشد.

پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است؛ این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390 به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد. کهک نیز از بخش های پنجگانه استان قم می باشد که در فاصله حدود 35 کیلومتری از شهر قم قرار دارد.

وی اضافه کرد: انحراف مسیر سیلاب باعث شد بسیاری از روستاها درگیر سیلاب نشوند و روستاهایی که در معرض خطر بودند نیز تخلیه شدند.

وی ادامه داد: سیل در استان قم خسارت جانی نداشت، ولی به تعداد کمی از منازل و مزارع روستاییان آسیب وارد کرد.

بهشتی خاطرنشان کرد: اطلاعیه های به موقع توسط ستاد مدیریت بحران به دستگاه های امدادی و خدمات رسان، لایروبی کانال ها و زیرگذرها، برگزاری جلسه های مدیریت بحران در سطح بخش ها، فرمانداری و استان، لغو مرخصی تمام مدیران و بازدید و بررسی شرایط بخش های قم باعث جلوگیری از خسارت های احتمالی و بروز سیلاب در مناطق مسکونی شد.

وی گفت: برآورد خسارت سیل هفته گذشته، توسط دستگاه های اجرایی باید تا فردا به ستاد مدیریت بحران استان ارائه تا پس از جمع بندی، به وزارت کشور ارسال شود.

وی افزود: با توجه به این که در ماه های فروردین و اردیبهشت 2 موج بارندگی در پیش است، امیدواریم همین میزان آمادگی توسط دستگاه های اجرایی در استان باشد.

وی با اشاره به این که در حال حاضر حدود 20 مترمکعب بر ثانیه آب از قمرود عبور می کند، ادامه داد: مسیر رودخانه قمرود از ساعت 6 صبح تا 24 برای آمد و شد خودروها باز است و در صورت بارش های شدید مجددا بسته خواهد شد.

به گفته معاون استاندار قم، در حال حاضر رودخانه هایی از جمله قمرود، قره چای، قاهان و سنجگان سیلابی هستند.
بهشتی گفت: مواد بهداشتی، دارویی، ماشین آلات سبک و سنگین و وسایل مورد نیاز توسط دستگاه های اجرایی قم به استان های درگیر سیل ارسال شده است.

وی افزود: با توجه به این که اکثر خانواده هایی که آسیب دیدند، منازلشان را در حریم رودخانه ها احداث کرده بودند، باید از ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانه ها جلوگیری و از پوشش گیاهی و جنگل ها محافظت کرد.

سیل در روزهای نخستین سال جاری منجربه خسارت های جانی و مالی در برخی از استان های کشور شد.

معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم نیز در این جلسه گفت: از حدود چهار ماه پیش جلسه های ستاد تسهیلات سفر و خدمات زائران که شامل 12 کمیته است، برگزار و تصمیم های جدی و وزینی برای خدمت رسانی به مسافران گرفته شد.

یونس عالی پور با اشاره به مشارکت 20 هزار تَن در ارائه خدمات به زائران، افزود: کمیته نظارت با حضور 40 نفر از کارشناسان دستگاه های اجرایی، اساتید دانشگاه و دانشجویان تشکیل و 10 هزار پرسشنامه برای نظرسنجی از کیفیت خدمات ستاد تسهیلات میان مسافران توزیع شد.

وی با بیان این که بر اساس پاسخ های ارائه شده، سیاست گذاری سال های آینده ستاد تسهیلات انجام می شود، ادامه داد: هدف از این نظرسنجی جلب رضایت زائران در تمام مسائل از جمله محل اسکان، حمل و نقل و خدمات صورت گرفته می باشد.

به گفته وی، نکته قابل توجه در پاسخ های مردمی این است که بر اساس این پرسشنامه ها، 48 درصد از مسافران کمتر از 110 هزار تومان در قم خرید داشتند.

در نخستین جلسه شورای اداری استان قم که در سالن معصومیه فرمانداری برگزار شد، از کمیته های ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج