در سیستم اداری کشور جایگاه توسعه روستا، خالی است
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: متاسفانه مدیریت واحدی در حوزه توسعه روستایی وجود ندارد و جایگاه خالی این موضوع در کشور احساس میشود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: متاسفانه مدیریت واحدی در حوزه توسعه روستایی وجود ندارد و جایگاه خالی این موضوع در کشور احساس میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، خلیل آقایی معاون وزیر و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشوردر دیدار با حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با اشاره به اینکه در زمینه کشت گندم باید به خودکفایی برسیم، اظهار داشت: بیشتر کشاورزان اگر در زمین خود گندم کشت نکنند توانایی کشت محصولات دیگر را نیز ندارند.
'>وی با بیان اینکه گندم از نظر سیاسی و استراتژیک یک محصول کاملا مفید است، عنوان کرد: پیشنهاد وارد کردن گندم به جای کشت آن به دلیل هزینه کمتر به هیچ وجه منطقی نیست چراکه هیچ تضمینی وجود ندارد که در سال آینده نیز قیمت جهانی گندم ثابت بماند.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به لزوم حفظ مردم در روستاها، مطرح کرد: تخلیه روستاها هزینه بسیاری از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای دولت به همراه دارد و اگر نتوانیم گندم کشاورزان را بخریم حفظ آنها در روستاها بسیار مشکل خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشبینیها نوید یک سال پر بار برای کشور از نظر بارندگی را میدهند، خاطرنشان کرد: بحث ایجاد تعاون روستایی زیر نظر جهاد کشاورزی در مجلس قبلی با پیگیریهای دکتر لاریجانی دنبال میشد ولی در مجلس فعلی پیگیریهای گذشته وجود ندارد.
آقایی با اشاره به اینکه متاسفانه مدیریت واحدی در حوزه توسعه روستایی وجود ندارد، تصریح کرد: تعصبات خشک سازمانی در برخی از موارد موجب میشود تا به تصمیمات مناسب نرسیم.
در گذشته جهاد سازندگی، توسعه روستایی را دنبال میکرد ولی امروزه بنیاد مسکن با یک دیدگاه، سازمان عشایر با یک دیدگاه و دیگر سازمانها نیز هرکدام به یک شکل، نظر خود را دنبال میکنند و در نتیجه نمیتوانیم به خواستههایمان در حوزه توسعه روستایی برسیم.
وی ادامه داد: معاونت توسعه روستایی که به دستور رئیس جمهور ایجاد شده نیز جایگاه اجرایی ندارد و متاسفانه در سیستم اداری کشور جایگاه خالی توسعه روستا احساس میشود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اعتقادی نداریم که جمعیت روستایی کم شده بلکه معتقدیم روستاها تبدیل به شهر شدهاند، ابراز کرد: آلودگی سیمانی که بر اثر ساخت و ساز به وجود میآید از آلودگی خودروها بیشتر است متاسفانه در هزینه کردن و ساخت و ساز تلاش زیادی انجام میدهیم و به روستاییان نیز میگوییم دامهای خود را به خارج از روستا منتقل کنند درحالی که در هیچ جای دنیا چنین اقدامی انجام نمیشود.
وی افزود: طبق توافقات انجام شده جهاد کشاورزی، کشاورز نیازمند تراکتور را به بانک معرفی میکند و بانک نیز هزینه تراکتور را به تراکتورسازی پرداخت و کشاورز آن هزینه را به صورت اقساط به بانک بازپرداخت میکند.
آقایی با اشاره به اینکه 300 هزار نفر همیار طبیعت داریم که بدون هیچ گونه درآمدی در این حوزه فعالیت میکنند، بیان کرد: زمینهای زراعی در سطح کشور طبقهبندی شدهاند و محصولات پیشنهادی برای کشت نیز به کشاورزان گفته میشود ولی تا زمانی که مشکلات اقتصادی کشاورزان در این زمینه را برطرف نکنیم، نمیتوانیم به دستاوردهای مطلوب برسیم.
حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی نیز در این دیدار اظهار کرد: عدهای پیشنهاد میدهند که هزینه وارد کردن گندم نسبت به کشت آن کمتر است درنتیجه بجای کشت باید گندم را وارد کنیم که این پیشنهاد اشتباه بوده و این افراد از روی ناآگاهی این سخنان را میفرمایند.
وی با اشاره به لزوم راهاندازی سامانه جامع برای کشاورزان، خاطرنشان کرد: باید کشاورزان را مکلف کنیم، محصولات کشت خود را در سامانه مشخصی ثبت کنند و بدانند که میزان کشت این محصول در کشور به چه اندازه است تا بتوانند تصمیم درست را اتخاذ کنند.
گفتنی است، در پایان این دیدار نیز نشان همیار طبیعت به حجت الاسلام والمسلمین واعظی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تقدیم شد.
ارسال به دوست