اعتبارات صندوق توسعه ملی جان دوباره به منابع طبیعی داده است
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:خوشبختانه در دو سال اخیر با عنایت مقام معظم رهبری توجه ویژهای به منابع طبیعی شده و با پرداخت اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی منابع طبیعی جان دوبارهای گرفته است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:خوشبختانه در دو سال اخیر با عنایت مقام معظم رهبری توجه ویژهای به منابع طبیعی شده و با پرداخت اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی منابع طبیعی جان دوبارهای گرفته است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی استان قم، خلیل آقایی ظهر امروز در دیدار با آیت الله علوی بروجردی با اشاره به اینکه معتقدیم فعالیت در عرصه منابع طبیعی بدون همکاری و همراهی مردم امکان پذیر نیست، اظهار کرد: عرصه منابع طبیعی 135 میلیون هکتار دارد و هر مقداری که امکانات و تجهیزات در اختیار سازمان قرار داشته باشد، امکان فعالیت در این حوزه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته، ادارات منابع طبیعی و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور جزو دستگاه های فراموش شده بوده است، عنوان کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر با عنایت مقام معظم رهبری توجه ویژهای به این امر مهم شده است و با پرداخت اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی، منابع طبیعی جان دوبارهای گرفته است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه در مواردی نیروهای منابع طبیعی از حقوق واقعی خودشان نیز برخوردار نمیشدند، مطرح کرد: سال گذشته در 6 هزار و امسال در 10 هزار نقطه از کشور فعالیت آبخیزداری داشتهایم که تاثیر بسیار زیادی در کنترل مخاطرات طبیعی داشته است.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی برای ما نیست و حق و سهم آیندگان ما است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایتهای انجام شده از سوی مسیولین بتوانیم آنگونه که در شان مردم جمهوری اسلامی است در حوزه منابع طبیعی فعالیت داشته باشیم.
آقایی افزود: تجربه نشان داده در محلهایی که طرحهای آبخیزداری توسط منابع طبیعی انجام شده است خطر سیل کاهش پیدا کرده و شاهد خسارت نبودهایم.
حجت الاسلام والمسلمین طباطبایینژاد مسیول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه امروزه در کشور با مشکلات و چالشهای اقتصادی مواجه هستیم، اظهار داشت: اگر در حوزه منابع طبیعی فعالیت داشته باشیم میتوانیم برخی از مشکلات اقتصادی را نیز برطرف کنیم.
در ادامه آیت الله علوی بروجردی با بیان اینکه، باید احساس مالکیت مردم در اموال عمومی نیز فرهنگسازی شود، عنوان کرد: متاسفانه امروزه منافع شخصی بر سایر موضوعات مقدم شده است و نه تنها در حوزه منابع طبیعی بلکه در عرصههای مختلف مشکلساز شده است.
وی با اشاره به لزوم همکاری مردم در حفظ منابع طبیعی، مطرح کرد: در کشور مسایل استانها مطرح نیست بلکه منافع ملی دارای ارزش بوده و باید در راستای حفظ آن تلاش شود.
این استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه آنگونه که باید به مسیله سازمان جنگلها توجه نمیشود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در دستگاهها آینده نگری و برنامه ریزی کم صورت می گیرد؛ متاسفانه زمانی که برای تامین آب شرب یک شهر سدی احداث میکنیم، مطالعات لازم در خصوص تاثیر آن بر منابع طبیعی به درستی صورت نمی گیرد و در آینده دردسرساز هایی ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه ساختمانسازی و ویلاسازی در جنگلها توسط مردم و ارگانهای مختلف در آینده مشکلساز خواهد شد، تصریح کرد: در موارد احداث ساختمان در جنگلها باید بدون هیچگونه گذشتی ساختمان را تخریب کرد تا شاهد کاهش اینگونه تخلفات باشیم.
آیت الله علوی بروجردی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی در حوزه منابع طبیعی بها ندادن دولتها است، یادآور شد: متاسفانه زمانی که یک جنگلبان با متجاوزین درگیر میشود دستگاه قضایی آن جنگلبان را مورد بازخواست قرار میدهد درحالی که نگهبانان جنگل هیچ تفاوتی با نیروی انتظامی که وظیفه برقراری امنیت دارد، نمیکنند.
وی افزود: از گذشته تاکنون ایران هیچ گاه کشور پرآبی نبوده ولی در گذشته مدیریت آب وجود داشته است اما امروزه با افزایش جمعیت هنوز فکر جدیدی برای تامین آب انجام نشده است.
این استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه چاههای غیر مجاز از دیگر مشکلات منابع طبیعی است، ابراز کرد: باید در حوزه آب و منابع آبی به مشکلات اساسی پرداخته و چارهای بیاندیشیم.
وی با اشاره به اینکه هر فردی نسبت به جامعه و منابع ملی تعهد دارد، بیان کرد: در دوران تحریم از نظر بودجه با مشکلات متعددی مواجه هستیم و وجود سوء استفادهها بر این مشکلات افزوده و کار را برای دستگاههای مختلف ازجمله منابع طبیعی که نیازمند برنامه ریزی است سخت کرده است.
آیت الله علوی بروجردی با بیان اینکه شهرداریها نیز باید مراقب حریم شهرها باشند، اظهار داشت: امیدواریم خداوند توفیق قانون و برنامهریزی مطلوب را به ما اعطا کند و بتوانیم در راستا عملیاتی کردن آن نیز اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه حفظ منابع طبیعی از جهات مسلمانی است، گفت: عرصههای منابع طبیعی از نظر فقهی در حکم اراضی دایر است نه بایر و باید به این نکته توجه لازم داشته باشیم.
در پایان تاکید داشت: باید تصرف در منابع طبیعی به صورت برنامهریزی شده انجام شود و از رهنمودهای دین اسلام نیز در این راستا استفاده لازم را داشته باشیم.
ارسال به دوست