اجرای طرحهای آبخیزداری در قم خطر فرونشست زمین را کاهش میدهد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با مدیریت صحیح منابع آبی موجب کاهش خطر فرونشست زمین در مناطق مختلف استان بهخصوص بخش جعفریه میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با مدیریت صحیح منابع آبی موجب کاهش خطر فرونشست زمین در مناطق مختلف استان بهخصوص بخش جعفریه میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم به نقل از ایرنا سید محمدتقی سجادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: با اجرای طرحهای آبخیزداری، حجم قابلتوجهی از منابع آبی موجود در اثر بارش باران و جاری شدن روان آبها وارد سفرههای زیرزمینی میشود و با تقویت بستر خاک از فرونشست آن جلوگیری میکند.
وی افزود: با تکمیل روند اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در قم، بخش زیادی از روان آبهای فصلی به سمت سفرههای زیرزمینی هدایتشده و علاوه بر جلوگیری از فرونشست زمین، موجب تقویت خاک و پوشش گیاهی منطقه نیز میشود.
وی ادامه داد: برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی، مهمترین عامل فرونشست زمین است و متاسفانه همین مساله در بخش جعفریه قم به وقوع پیوسته و برای جلوگیری از ادامه این روند باید برداشت از سفرههای زیرزمینی منطقه به میزان قابلتوجهی کاهش یابد.
سجادی بیان کرد: برای حفظ و تقویت بستر خاک بخش جعفریه باید بهسرعت در روند برداشت از چاههای آب منطقه تجدیدنظر صورت گیرد و تغذیه مصنوعی سفرهها از طریق اجرای طرحهای آبخیزداری دنبال شود.
وی ادامه داد: اتکا به منابع آبی زیرزمینی و برداشت بیرویه از سفرهها خطرات بسیار زیادی برای محیطزیست و زندگی ساکنان منطقه به همراه دارد که فرونشست زمین تنها یکی از آنها است.
استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش جعفریه، مرکزی، خلجستان، کهک و سلفچگان است.
بخش جعفریه یکی از بخشهای استان قم با وسعتی حدود ۶۵۰ کیلومترمربع در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر مقدس قم با جمعیتی بیش از ۱۶ هزار تن با ۲ گویش فارسی و ترکی با مرکزیت شهر جعفریه است؛ این بخش در مسیر راه ارتباطی استانهای غربی و مرکزی کشور قرار دارد و دارای یک دهستان (جعفرآباد) و یک شهر (جعفریه) و ۳۳ روستا است.
ارسال به دوست