تهیه 94 طرح مرتع‌داری برای بهره‌برداری اقتصادی از مراتع استان قم

تاریخ انتشار : 1399/08/20 - ساعت انتشار: ١١:٥٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم با اشاره به وجود 552 پروانه ی چرای دام در سطح مراتع استان گفت: تاکنون 94 طرح مرتع‌داری، جایگزین 212فقره پروانه ی چرا دام گردیده است تا مرتع‌داران و دولت در این طرح‌ها در کنار یکدیگر به دنبال افزایش بهره وری اقتصادی از مراتع باشند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قم با اشاره به وجود 552 پروانه ی چرای دام در سطح مراتع استان گفت: تاکنون 94 طرح مرتع‌داری، جایگزین 212فقره پروانه ی چرا دام گردیده است تا مرتع‌داران و دولت در این طرح‌ها در کنار یکدیگر به دنبال افزایش بهره وری اقتصادی از مراتع باشند.

 

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، سعید فرشادمهر طی گفت‌وگویی با تاکید بر اینکه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به دنبال حمایت از اجرای طرح‌های مرتع‌داری با اولویت کشت گیاهان دارویی است، اظهار کرد: در این راستا، سازمان، ادارات ‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را موظف کرده است، تا پروانه‌های چرای دامی که سال های گذشته صادر کرده‌اند،تا پایان سال 1400 به تهیه و اجرای طرح مرتع‌داری برسانند .

فرشادمهر افزود: صاحبان پروانه‌های چرای دام باید در زمینه ی تهیه طرح های مرتعداری، مشارکت مطلوبی داشته باشند چرا که در غیر این صورت، پروانه های صادره، فاقد اعتبار خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه صاحبان پروانه ی چرا، موظفند در بازه ی زمانی باقیمانده اقدام به تهیه طرح مرتعداری نمایند، گفت: در این راستا اداره منابع طبیعی شهرستان، زمینه ی تسهیل در روند تهیه طرح را، با معرفی صاحبان پروانه ی چرا به سازمان نظام مهندسی، فراهم می آورد.

رئیس منابع طبیعی شهرستان قم اضافه کرد: طرحها با رویکرد تلفیقی تهیه می شود تا سهم دولت و مجری برای حفظ، احیا و توسعه ی مراتع مشخص گردد. و هدف از تهیه این طرحها، بهبود شرایط اقتصادی مرتعداران، بهبود پوشش گیاهی مراتع و افزایش محصولات دامی می باشد.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان قم از پیشرو بودن این اداره در صدور پروانه‌های چرای دام یاد کرد و گفت: تاکنون برای 723 هزار هکتار از مراتع استان، 552 فقره پروانه چرای دام صادر شده که از این تعداد 212 مورد به طرح مرتع‌داری دارای مجری رسیده و 340 پروانه باقیمانده است که تا پایان سال آینده باید به طرح مرتع‌داری تبدیل شود.

وی با اشاره به اهمیت کاهش مراجعات مردمی به ادارات دولتی به‌منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت: اکنون با استفاده از بستر اینترنت و سامانه‌های مجازی صاحبان پروانه‌های چرا می‌توانند امور مرتبط با خود را دنبال کنند اما مشکل، دسترسی نداشتن به اینترنت و آشنا نبودن مرتع‌داران با سامانه‌های مجازی است.

فرشادمهر با تاکید بر اینکه، منابع طبیعی شهرستان قم از هر فرصتی برای خدمت رسانی به مردم استفاده می کند، تصریح کرد: همکاران منابع طبیعی، اکنون، به صورت تلفنی، اطلاعات مرتع‌داران را دریافت و در بستر سامانه‌های مورد نظر ثبت می‌کنند که با این اقدام از 340 پروانه چرای باقیمانده 280 مورد پروانه به ثبت رسیده است، که از این مرحله به بعد، تبدیل پروانه ها به طرح مرتع‌داری نیازمند پیگیری صاحبان پروانه ها هست.

رئیس اداره شهرستان با بیان اینکه عرصه‌های مرتعی در حقیقت سرمایه‌های ملی هستند، عنوان کرد: افرادی که با دریافت مجوز از منابع طبیعی به عنوان بهره‌بردار عرصه‌های مرتعی شناخته می‌شوند باید به مراتع استان نگاه سرمایه‌ای داشته و از ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود برای ارتقای اقتصادی استان استفاده کنند.

فرشادمهر از تلاش‌های انجام شده برای ترویج کشت گیاهان دارویی در مراتع یاد کرد و گفت: در این شرایط اقتصادی پرداختن به طرح‌های اشتغال‌زا و درآمدزا اهمیت بسیاری دارد به همین علت، دولت به دنبال حمایت است و فرصت مناسبی برای عموم مردم به ویژه جوانان علاقه‌مند و صاحبان مراتع پدید آمده است.

انتهای پیام

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج