80 درصد مساحت استان قم دارای مطالعات تفصیلی اجرایی آبخیزداری است.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه در مجموع 80 درصد مساحت استان دارای مطالعات تفصیلی اجرایی آبخیزداری است، گفت: تاکنون در مجموع 279 هزار هکتار از مساحت بیابانی استان مورد مطالعه قرار گرفته است.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با بیان اینکه در مجموع 80 درصد مساحت استان دارای مطالعات تفصیلی اجرایی آبخیزداری است، گفت: تاکنون در مجموع 279 هزار هکتار از مساحت بیابانی استان مورد مطالعه قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، حسین سهلآبادی طی گفتوگویی با تاکید بر اینکه ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تهدیدهای در سطح ملی روبرو است، عنوان کرد: این ادارهکل با تهدیدهایی درحال مقابله است که این تهدیدها نه فقط قم بلکه استانهای مجاور را نیز تحت تاثیر قرار میدهند به همین علت میتوان گفت پروژههای این اداره از یک اهمیت ملی برخودار است.
وی با تاکید بر اینکه مقابله با تهدیدهای ملی، نیازمند حمایتهای ملی است، اضافه کرد: دستگاهها و نهادها باید در کنار مردم بسیج شوند تا بتوانند مقابل تهدیدهایی همانند ریزگردها ایستادگی کنند.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تاکید بر اینکه حرکت در راستای رفع تهدیدها باید مهندسیشده و بر اساس اصول تخصصی حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری باشد، گفت: این اداره تلاش میکند تا نقشه راه را برای مقابله با تهدیدها مشخص کند.
وی اداره مهندسی و مطالعات را به مغز متفکر سازمان تشبیه کرد و اظهار کرد: قبل از اجرای هر پروژهای این اداره باید نقش و رسالت خود را انجام دهد تا دیگر ادارات بتوانند به عرصه عملیات وارد شوند.
سهلآبادی با بیان اینکه استان قم هشت حوضه آبخیز دارد، اضافه کرد: حوضه طغرود 127 هزار و 300 هکتار، حوزه کبار 71 هزار و 300 هکتار، حوضه سلمان زواریان 116 هزار و 92 هکتار، حوضه قمرود 248 هزار و 900 هکتار، حوضه علی آباد 158 هزار هکتار، حوضه مره 16 هزار و 800 هکتار و حوضه مسیله 600 هزار هکتار است.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به اینکه در این استان طرحهای آبخیزداری در مناطق مرتفع که سیلخیز است دنبال میشود، عنوان کرد: حوضه آبخیز طغرود هشت زیر حوضه دارد که پنج مورد آن دارای مطالعه تفصیلی اجرایی است که شامل 63 درصد این حوضه آبخیز میشود و سه مورد از زیر حوضه طغرود بدون مطالعه است.
وی خاطرنشان کرد: حوضه کبار دارای 11 زیر حوضه است که 9 مورد از آنها که شامل 83 درصد مساحت این حوضه میشود مورد مطالعه قرار گرفته است.
سهلآبادی با اشاره به اینکه در حوضه زواریان نیز 80 درصد مساحت حوضه دارای مطالعه است، گفت: این حوضه دارای 15 زیر حوضه است که 12 مورد از آنها مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه قمرود در میان حوضههای آبخیزداری استان قم بیشترین مساحت را دارد، گفت: بخشی از این حوضه خارج از محدوده استحفاظی استان قرار دارد، اما 55 درصد آن، معادل 248 هزار و 900 هکتار این حوضه در داخل استان قم است که از این مساحت 92 درصد دارای مطالعه است.
سهلآبادی عنوان کرد: دیگر مناطق استان به دشتها اختصاص دارد که طرحهای آبخیزداری در آنها نداریم و اخیرا یک طرح پخش سیلاب در جاده قم گرمسار داشتیم که مطالعه آن انجام شده و کار آن درحال اجراست.
وی با اشاره به اینکه در عرصه مطالعات تفصیلی بیابانی 251 هزار و 974 هکتار کار انجام شده است، عنوان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده مساحت کانونهای بحرانی فرسایش بادی 22 هزار و 837 هکتار، مساحت جنگلهای دست کاشت مناطق بیابانی چهار هزار و 468 هکتار و در مجموع 279 هزار هکتار در زمینه بیابانزدایی مطالعه انجام شده که از نظر حوضه آبخیز در شرق قم واقع شده است.
سهلآبادی با بیان اینکه در مجموع 80 درصد مساحت استان قم دارای مطالعات تفصیلی اجرایی آبخیزداری است، گفت: تاکنون در مجموع 279 هزار هکتار از مساحت بیابانی استان مورد مطالعه قرار گرفته است.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در استان قم بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، حدود 364 هزار و 564 هکتار است اما آنچه که به عنوان بیابان در استان قم وجود دارد، 176 هزار و 383 هکتار است.
انتهای پیام/
ارسال به دوست