پیش از ظهر امروز؛
برگزاری کارگاه آموزشی همیار طبیعت و نقش آن در مدیریت پایدار منابع طبیعی
کارگاه آموزشی همیار طبیعت و نقش آن در مدیریت پایدار منابع طبیعی در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم،پیش از ظهر امروز و با حضور جمعی از دبیران جغرافیا، زمین شناسی، زیست شناسی و انسان و محیط زیست کارگاه آموزشی همیار طبیعت و نقش آن در مدیریت پایدار منابع طبیعی، در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی حمید رضا زمانی رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی به نقش همیاران طبیعت در حفظ و حراست از عرصه های جنگلی و مرتعی استان پرداخت و گفت: هدف کلی طرح همیاران طبیعت، ترویج فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، – احیا و توسعه منابع طبیعی می باشد که از طریق ساماندهی علاقمندان و دوستداران منابع طبیعی، شوراهای اسلامی ، دهیاران ، بسیجیان، دانش آموزان و سایر اقشار جامعه در قالب تشکل همیاران طبیعت با نگاه به ارتقاء سطح دانش و بهره گیری از توانمندی های آنان در جهت اجرای سیاست های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در امر توسعه ، حفاظت و احیاء اقدام کنند.
زمانی افزود: دانش آموزان و دبیران می توانند با ورود به سامانه همیار طبیعت به نشانی hamyartabiat.frw.ir ثبت نام کرده و کارت همیار طبیعت دریافت کنند.
در ادامه طبیه حیدری فطرت سرگروه دبیران جغرافیای استان قم با بیان اینکه دانش آموزان آینده سازان این کشور هستند گفت: فردای این سرزمین در دستان دانش آموزان امروز است و در آینده مهندسین، صنعت گران، کشاورزان و پدران و مادران اینده ی ما هستند و بایستی آگاه سازی آنها نسبت به وضعیت منابع طبیعی کشور از هم اکنون صورت گیرد.
مرتضی داودی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به شرایط آب و هوایی و جغرافیای استان گفت: استان قم 105 هزار هکتار کانون فعال گردوغبار دارد که فقط در سطح 15 هزار هکتار از آن عملیات مقابله با گردوغبار در قالب پروژه های نهال کاری، بوته کاری،بذرپاشی، حفرکانال رسوب گیر، مالچ پاشی و ایجاد بادشکن غیر زنده صورت گرفته است، شرایط موجود حاکی از این است که سرعت بیابانی شدن استان در مقابل سرعت و حجم اقدامات صورت گرفته، کند و بطئی است.
وی ادامه داد، حضور دبیران و دانش آموزان به عنوان همیاران طبیعت کمک شایانی در حفظ و بهبود شرایط موجود خواهد کرد.
معاون فنی اظهار داشت: با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون تغییر اقلیم و با هدف ترسیب کربن و کاهش گازهای گلخانه ای، تمامی کشورهای دنیا متعهد شده اند تا یک هزار میلیارد درخت تولید و کشت نمایند.
داودی افزود: سهم ایران از این تعداد، تولید یک میلیارد درخت است که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اگر هر ایرانی 3 نهال در طول سال بکارد، طی چهار سال، کشت یک میلیارد درخت محقق خواهد شد.
معاون فنی اداره کل به سهم 8 میلیونی استان اشاره داشت و گفت: در گذشته استان قم، سالانه 50 هزار نهال تولید می کرد اما اکنون با اجرای این طرح متعهد شده سالانه دو میلیون نهال تولید و کشت نمایدکه تاکنون 600 هزار نهال در دو نهالستان ثامن و بعثت آماده ی تولید و انتقال به عرصه شده است.
داودی گفت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته نهال های تولیدی در چهار حوزه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت: 1-توسعه، بهبود و تقویت پوشش گیاهی عرصه های مرتعی 2-مقابله با بیابان زایی 3-توسعه پوشش فضای سبز استان 4-توسعه زراعت چوب و ایجاد بادشکن در اطراف مزارع
در ادامه دبیران جغرافیا سوالات و پرسش های خود را در حوزه ی منابع طبیعی مطرح کردند.
ارسال به دوست