دکتر نوبخت:
کشور ایران پل ارتباطی میان اقلیمهای دنیا است
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه از 13 اقلیم موجود در دنیا 11 اقلیم در کشور ایران وجود دارد، گفت: کشور ایران پل ارتباطی میان اقلیمهای دنیا است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، صبح امروز عباسعلی نوبخت در نشستی با مسئولان منابع پایدار و موقوفات حوزههای علمیه سراسر کشور که در سالن جلسات آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد، اظهار کرد: در کتابهای مقدس و سفارشات بزرگان دینی به درختکاری توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه باید این گفتمان را در جامعه پیاده کنیم، مطرح کرد: از سال 1403، درختداری در کنار درختکاری باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور حدیثی از پیامبراکرم(ص) در خصوص درختکاری را مدنظر قرار داد و افزود: هر مسلمانی که درخت بکارد به اندازه هر مقداری که انسان و حیوانی از ثمره آن بخورد، خداوند به اندازه آن ثمره به وی پاداش خواهد داد.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز به موضوع درختکاری سفارش کردهاند، عنوان کرد: تمام این سفارشات نشان از اهمیت درختکاری دارد.
نوبخت با اشاره به اینکه کشور ما 165 میلیون هکتار وسعت دارد، خاطرنشان کرد: از کل مساحت کشور، مقدار کمی از این مساحت به شهرها و دریاچهها اختصاص دارد و مابقی شامل 14 میلیون هکتار جنگل، 84 میلیون هکتار مرتع و 30 میلیون هکتار بیابان است.
وی با بیان اینکه از 13 اقلیم موجود در دنیا 11 اقلیم در کشور ایران وجود دارد، تصریح کرد: کشور ایران پل ارتباطی میان اقلیمهای دنیا است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه در بسیاری از مراتع نیازمند عملیات آبخیزداری هستیم، یادآور شد: امروز مطالعات بسیاری بر روی ظرفیتها و شرایط موجود در کشور درحال انجام است.
وی با بیان اینکه این بررسیها بر روی رودخانههای ارس، دجله، فرات و ... نیز درحال انجام است، ابراز کرد: این مطالعات شامل بررسی سدهای احداث شده بر روی این رودخانهها توسط کشورهای همسایه و سدهایی که در دست احداث هستند، می باشد.
نوبخت با اشاره به اینکه 11 استان زاگرسی داریم، بیان کرد: 40 درصد از آب مورد نیاز کشور توسط جنگلها و مراتع زاگرسی تامین میشود.
وی با بیان اینکه امروز دشمن ستونهای اصلی امنیت زیستی مردم را نشانه گرفته است، اظهار داشت: قدرت جمهوری اسلامی در امنیت نظامی موجب شده است تا دشمن از عملیاتهای نظامی ناامید شده و در عرصههایی مانند امنیت زیستی تهدیدهایی را ایجاد کند.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه ظرفیت تامین امنیت زیستی مانند امنیت نظامی وجود دارد، مطرح کرد: این موضوع با همکاری و مشارکت مردم محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه و مبلغین نقش موثری در فرهنگسازی این موضوع دارند، عنوان کرد: امیدواریم با همراهی و همکاری حوزههای علمیه بتوانیم گام موثری در این مسیر برداریم
نوبخت با اشاره به اینکه در کشور بیش از 8 هزار گونه گیاهی داریم که بیشتر آنها خاصیت دارویی دارند، خاطرنشان کرد: برای استفاده از این ظرفیت نیازمند تامین آب هستیم که با ایجاد جنگل میتوانیم در این عرصه موفق باشیم. انتهای پیام
ارسال به دوست