همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی؛
برگزاری پویش گلدان گیری نهال های بیابانی در نهالستان ثامن الائمه(ع)

تاریخ انتشار : 1403/03/26 - ساعت انتشار: ١٢:٤٠ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در حاشیه ی این پویش گفت: سه چالش اصلي فراروي بشر در قرن 21 ، تغيير اقليم ، کمبود منابع آب شيرين و سالم و بیابان زایی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، پیش از ظهر امروز و در آستانه روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی، محمدشعاعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پویش گلدان گیری نهال های بیابانی که با حضور محمدرضا حاجی رضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان،  جمعی از نیروهای هلال احمر و فعالان منابع طبیعی در نهالستان ثامن الائمه(ع) برگزار شد، گفت: هفدهم ژوئن برابر با ٢٧ خرداد به عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی نام گذاری گردیده است و هر ساله مراسم گرامی داشت آن با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان نهاد ملی هماهنگ کننده کنوانسیون مقابله با بیابان زایی، برگزار می گردد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: از بین 37 چالش مهم جهاني، سه چالش اصلي فراروي بشر در قرن 21 ، تغيير اقليم ، کمبود منابع آب شيرين و سالم و بیابان زایی است.

شعاعی ادامه داد: امسال روز جهانی مقابله با بیابان زایی با شعار اتحاد برای سرزمین، میراث طبیعی ما-آینده ما نام گذاری شده است.

وی اظهار داشت: هدف از برگزاری پویش گلدان گیری نهال های بیابانی، آماده کردن بستر کاشت نهال های بیابانی، ارتقا آگاهی و شناخت مردم نسبت به سرزمین، ارزش های آن و حفظ و نگهداری اصولی از آن است.

شعاعی در خصوص علل تشدید کننده گرد و غبار در استان قم نیز سخن گفت و اظهار داشت: عوامل متعددی در قالب تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی در موضوع گرد و غبار دخالت دارند که بررسی های کارشناسی نشان می دهد، عدم تحقق حقابه ی زیست محیطی، بهره برداری های بی ضابطه از منابع آب و خاک، بهره برداری غیر اصولی از معادن، خشکسالی‌های مستمر و مدیریت نامناسب منابع آب و خاک از جمله عوامل تشدید کننده ی بیابان های استان است.

 

در پایان خاطر نشان می شود: نهالستان ثامن الائمه از ابتدای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در سطحی به وسعت 4.5 هکتار آغاز به کار کرده است و تاکنون بیش از یک میلیون نهال در قالب گونه های بیابانی شامل گونه ی تاغ، آتریپلکس، گز و قره داغ و نهال های فضای سبز و زراعت چوب شامل زبان گنجشک، بادام کوهی، اکالیپتوس و... تولید کرده است.

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج