برگزاری جلسه شورای هماهنگی

تاریخ انتشار : 1403/08/08 - ساعت انتشار: ١١:٠٢ - گروه خبری : اخبار استان

جلسه شورای هماهنگی با موضوع پدافند زیستی در سالن طبیعت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، روز دوشنبه و در جلسه شورای هماهنگی که با حضور روسای ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد، موضوع پدافند زیستی و تهدیدات حوزه ی منابع طبیعی مورد بحث قرار گرفت.

حسین سهل آبادی معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل به نتایج رساله کارشناسی ارشد خود در رشته ی پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: پدافند غیرعامل مجموعه ي از اقدامات غيرمسلحانه است که موجب افزایش بازدارنگی،کاهش آسیب پذیری،تداوم فعالیت های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهديدات و اقدامات خصمانه دشمن می گردد.

وی در ادامه به پدافند زیستی در حوزه ی منابع طبیعی پرداخت و از تهدیدات و آفات حوزه ی منابع طبیعی و هجوم ملخ کوهان دار تاغ در جنگلهای دست کاشت گفت.

سهل آبادی گفت: گونه تاغ به عنوان يك گونه مقاوم دررويشگاه هاي مختلف بصورت طبيعي،توده هاي كم و بيش انبوه و پراكنده اي رادر بعضي از نقاط كويرهاي ايران تشكيل مي دهد.

وی افزود: از زماني كه مبارزه با حركت شن هاي روان و مقابله با بيابان زايي به صورت سيستماتيك در كشور آغازگرديده است، گونه تاغ با تكيه بر رويشگاه هاي طبيعي به عنوان يكي از گونه هايي انتخاب گرديد كه براي مبارزه بيولوژيك با پدیده بیابانی شدن مورد استفاده قرارگرفت كه نتايج بسيار مثبتی در جنگلكاري هاي اوليه داشت، لذا توجه به گونه تاغ بيش از پيش افزايش يافت.

سهل آبادی در ادامه به تاریخچه آفت تاغ در جهان پرداخت و اظهار داشت: آفت تاغ در شمال آفریقا، سوریه ، عراق ، شمال افغانستان و غرب پاکستان انتشار و حالت طغیانی یافت در ایران نیز آثار خسارت این ملخ برای اولین بار در سال 1363 در تاغ کاری های استان خراسان مشاهده گردید و بعدها گزارش هایی مبنی بر طغیان این حشره از مناطق تاغ کاری شده زواره کاشان ، ورامین ، اصفهان ، قم و کرمان دریافت گردید، البته در استان قم در سال های اخیر با اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته این آفت مشاهده نشده است.

وی در خاتمه روش های مختلف مبارزه با آفت ملخ را مطرح کرد و گفت: چهار روش برای مبارزه با آفت تاغ وجود دارد که عبارتند از یک، روشهاي شيميايي، دو، روشهاي مكانيكي سه، روشهاي بيولوژيكي  و چهار روشهاي تلفيقي.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج